Güncel Haberler

Celtics, Eski Süper Yıldızı Garnett’ı Onurlandırıyor!

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Boston Celtics, efsane oyuncularından Kevin Garnett‘ın 5 numaralı formasını TD Banknorth Garden’ın tavanına asarak onu unutulmazlar arasına koymuş olacak.

Eski süper yıldızın formasının emekli edileceği tarih de kulüp tarafından duyuruldu.

13 Mart’ta Dallas Mavericks’i konuk edecekleri karşılaşmanın ardından Garnett’in 5 numaralı formasının emekli edileceği açıklandı.

Garnett, 1995 NBA Draftı’nda Timberwolves tarafından 5. sırada seçilerek NBA sahnesine ilk adımını atmıştı. Liseden direkt gelerek Kobe ve Lebron gibi süper yıldızlara kapıyı açan isim olmuş, aynı zamanda Wolves’dan aldığı dev kontratla da ligin finansal ve maaş dinamiklerinde de önemli değişikliklere neden olmuştu.

Aktif basketbol hayatı boyunca NBA’in ikonik isimlerinden biri haline gelen Garnett, 2004 yılında Wolves ile MVP ödülünü kazandıktan sonra 2007 yazında Celtics’e takas olmuştu. Burada forma giydiği 6 sezon boyunca kariyerinin ilk ve tek şampiyonluğunu da kazanmayı başaran süper yıldız, 1 kez de yılın savunmacısı seçilmişti. 2013 yazında ise Boroklyn Nets’e takaslanmıştı. Burada 1.5 sezon geçiren Garnett sonrasında Minnesota’ya dönmüş ve kariyerini NBA sahnesine ilk çıktığı takımda tamamlamıştı.

Kariyeri boyunca 1462 maça çıkan Garnett, 17.8 sayı, 10.0 ribaund, 3.9 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …