Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Evans ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu takımlarından biri olan Yunanistan Ligi ekibi Panathinaikos uzun rotasyonuna takviye için tecrübeli bir isimle ilgileniyor.

SDNA’nın haberine göre geçen sezon AX Armani Exchange Olimpia Milano forması ile izlediğimiz, daha önce ülkemizde Daçka forması da giymiş olan Jeremy Evans ile ilgileniyorlar. Görüşmelerin 1 yıllık toplam 500 bin dolarlık kontrat üzerinde ilerlediği belirtiliyor.

2.06 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli uzun geçen sezon Euroleague’de 11 maçta ortalama 11.0 dakika süre alırken 2.8 sayı, 3.1 ribaund istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik uzun Daçka’dan sonra Khimki forması ile Euroleague sahnesinde atletik özellikleri ile fark yaratmayı başarmıştı geçtiğimiz sezon. Hem ribaundlardaki katkısı hem ikili oyunlardaki etkili bitirişleri hem de dış şut tehditi ile Khimki’ye önemli katkılar sağlamıştı. Ayrıca çember savunması konusunda özellikle zayıf taraftan getirdiği yardımları bloklarla süsleyerek savunmada da beklentilerin üstüne çıkmıştı.

Dış şut tehditi olması ve ikili oyunlarda Rodriguez ile Delaney’in paslarını da hava harekatları ile süsleyeceğini düşünen koç Messina onu kadroya eklemişti. Ancak alçak postta etkili olamaması, 23 Ocak 2020’den beri sahaya çıkmamış olmasıyla beraber ciddi maç eksiğinin olması onun devreye girmesini engellemişti, beklendiği gibi hızlıca form tutmadı. Savunmada da blok tehditi ve rotasyonlardaki zamanlamaları yetersiz kalınca süreleri iyice düşmüştü.

Pana özelinde bakacak olursak koç Priftis’in hem 4 hem 5 numara oynayabilen yedek bir uzun aradığını bir süredir biliyoruz. Bu anlamda Evans iki pozisyonda da görev alabileceği için tecrübesiyle beraber doğru hamle olabilir. Özellikle 4 numara Okaro White dışında genç Mantzoukas ve görev adamı Kaselakis varken buradan dakikalar alabileceğini düşünüyorum White’ı yedeklemek adına. 5 numarada hali hazırda Papagiannis, Floyd ve Kavvadas var zaten. 4 numarada da dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve atletik özellikleriyle White’ın kenarda olduğu anlarda hücum performansı ve ribaundlarla destek vererek onu ciddi ölçüde aratmayacaktır. Özetle daha kontrollü bir bütçeyle yola çıkan Yeşiller adına yedek oyuncu görevine göre gidilmesi doğru isimlerden biri Evans.

https://www.youtube.com/watch?v=N_jIFtwSNlQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …