Güncel Haberler

Embiid, Philadelphia ile Supermax Kontrat Uzatıyor!

NBA Doğu Konferansı’nın iddialı takımlarından Philadelphia 76ers All-Star uzunu Joel Embiid ile supermax kontrat uzatımı konusunda anlaştı.

Kamerunlu süper yıldızın hali hazırda 2023 yazına kadar geçerli toplam 65 milyon dolar kazanacağı kontratı devam ediyor.

ESPN’de yer alan habere göre yapılan bu yeni anlaşma 2023-24 sezonuyla beraber başlayacak ve 2026-27 sezonunun sonuna kadar yani 4 yıllık olacak. Embiid, bu yeni kontrat kapsamında 196 milyon dolar kazanacak. Böylelikle gelecek 6 yıl boyunca toplam 261 milyon dolar kazanacak.

Ayrıca bu yeni kontratın tamamı garanti altına alınmış durumda. 2017 yılında imzalanan kontratta olduğu gibi sezonu tamamlamasına neden olabilecek bir sakatlık durumunda 76ers’ın kontrattan çıkma ya da ilgili sezonu ödemeyip maaş havuzundan çıkmar gibi bir şansı olmayacak. Zaten Embiid de 2017-18 sezonundan bu yana böyle ciddi sakatlıklar geçirmemiş, kendisini korumayı başarmıştı.

27 yaşındaki Embiid, geçtiğimiz sezonu 28.5 sayı, 10.6 ribaund istatistikleri ile tamamlamış, MVP sıralamasında ikinci olmuş ve NBA’de Sezonun En İyi 2. Beşi’ne seçilmişti.

2014 yılında kendisini 3. sıradan draft eden ve şimdiye kadar tüm kariyerini geçirdiği 76ers’da 24.8 sayı, 11.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etmiş ve son 4 sezonda üst üste takımını play-off’lara taşımayı başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …