Güncel Haberler

İDDİA: Bolmaro, Beklendiği Gibi Barça’dan Ayrılıp Wolves ile Anlaşıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve FC Barcelona‘nın genç yıldızlarından biri daha NBA‘in yolunu tutuyor.

2020 NBA Draftı’nda Knicks tarafından seçilen, sonrasında hakları Minnesota Timberwolves‘a takaslanan, geçtiğimiz sezon Barça forması ile izlediğimiz Leandro Bolmaro, beklendiği gibi gelecek sezonla beraber kariyerine NBA’de devam edecek.

Infobae’de yer alan habere göre Wolves, Arjantinli genç yıldız adayı ile 3 yıllık kontrat imzalayacak ve önümüzdeki hafta takıma katılmasını bekliyorlar. Devam eden kontratı nedeniyle Katalan ekibi bu transferden 900 bin Euro bonservis alacak, bunun 750 bin Euro’su Wolves tarafından ödenecekken kalan tutarı ise Bolmaro cebinden ödemek durumunda kalacak.

Hatırlayacağınız üzere Mayıs ayında Wolves’ın Basketbol Operasyonları Başkanı Rosas “Geçen sene draft ettiğimiz oyuncunun önümüzdeki sene takıma katılmasını bekliyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

20 yaşındaki Leandro Bolmaro geçen sezon Barcelona formasıyla hem Liga Endesa’da hem de EuroLeague’de sahne almaşansı buldu. Bolmaro geçtiğimiz yıl EuroLeague’de 2.9 sayı, 1.1 ribaund, 1.3 asist ortalamaları ile mücadele etti. Genç oyuncu Arjantin formasıyla 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da yer almıştı.

EDİTÖR YORUMU:

1.98 metre boyunda olan 19 yaşındaki Arjantinli kanat oyuncusu, top kontrolü ve pas yeteneği sayesinde NBA’de son dönemde en çok sevilen Point-Forvet görevine uygun potansiyele sahip bir isim. 3 numaradan ikinci yaratıcı olarak guardlara yardım edebilme özelliği ile ilk turdan seçilme ihtimalini yükseltmiş durumda. NBA gözlemcileri onun ribaundu aldıktan sonra topu yere vurup hızlı hücumları başlatıp, organize edebilmesinden çok etkilenmiş durumdalar. Atletizmi ve çembere yaptığı kuvvetli gidişlerle de dikkat çeken Bolmaro için NBA çevreleri yeni Andres Nocioni olur mu sorusunu ortaya atmaya başladılar bile.

Bolmaro, NBA sahnesinde benchten gelerek takımına enerji, savunma ve delicilik anlamında değer katabilecek bir görev adamı. Bu rolde de iyi bir kariyere sahip olabilir. Ancak Avrupa’da yeteri kadar A takım seviyesinde tecrübe edinmeden NBA sahnesine adım atacak olması onun için önemli bir dezavantaj, tecrübe anlamında sorun yaşayabilir. Fiziksel olarak gelişiminir sürdürmesi, bunun yanı sıra dış şutlarını da daha istikrarlı hale getirmesi gerekiyor ki bu iki konuyu ne kadar çabuk ne kadar iyi yapabileceği onun NBA’deki kalıcılığını da direkt olarak etkileyecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=20Gm6DvWdg4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …