Güncel Haberler

İDDİA: Blazers’ın Hedefinde Siakam Var

NBA Batı Konferansı ekiplerinden Portland Trail Blazers, gelecek sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Geçen sezon play-off ilk turunda Denver’a elenerek hayal kırıklığı yaratmışlardı ve takımın süper yıldızı Lillard’ı mutlu edebilecek şekilde kadrolarını güçlendirmeye çalışıyorlar yeni sezon öncesi.

Hatırlayacağınız üzere Lillard, sezonun sona ermesiyle takım yönetimini eleştirmiş ve şampiyonluk için gerekli aksiyonları almadıklarını belirtmişti.

Lillard’ın bu eleştirilerine rağmen Blazers’ın serbest oyuncu piyasasında iyi işler yaptığını söyleyemeyiz. Kadroya önemli bir ekleme yapamadılar.

Bleacher Report’un haberine göre ise Blazers, kadroda istediği değişiklikleri yapabilmek için Toronto Raptors ile bir takas hazırlığı içerisinde. Takasın merkezinde ise Pascal Siakam‘ın yer aldığı söyleniyor. Ancak taraflar bu takas hakkında bir aşama kaydedebilmiş değiller henüz.

Portland’ın takasta Simons, Little, Covington, Derrick Jones Jr., 2022 ile 2024 1. tur draft haklarından oluşan bir paketi Siakam için teklif ettiği söyleniyor.

Bildiğiniz üzere Blazers, yaz döneminde Zeller, McLemore, Snell gibi tamamlayıcı parçaları kadroya eklemiş, Powell’ı da kadroda tutmuştu yeni kontratla. Diğer taraftan tecrübeli skorer Melo’yu ise serbest oyuncu piyasasında Lakers’a kaptırmışlardı.

Blazers’ın elinde Lillard, McCollum, Nurkic üçlüsünden oluşan iyi bir çekirdek var ama bu üçlünün Lakers ve Suns gibi güçlü takımlara karşı yeterli olup olmayacağı ciddi anlamda bir tartışma konusu.

Özellikle savunma konusunda sorunları olan Portland için yapılacak bir Siakam hamlesi fark yaratabilir Batı Konferansı’nda zirve yarışı adına. Ancak Raptors’un Kamerunlu forveti takaslama konusunda henüz bir adım atmamış olması bu işin kolay olmayacağını gösteriyor.

Ne olursa olsun Portland yönetiminin süper yıldız Lillard’ı memnun edebilmek için geç olmadan bir ya da bir kaç hamle yapması şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …