Güncel Haberler

TBF, Derya Yannıer’in Ayrılığını Duyurdu (Yeni Adresi Fenerbahçe)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko ile genel menajer yardımcılığı konusunda prensipte anlaşan Derya Yannıer, TBF’deki görevinden resmen ayrıldı.

TBF yönetimi Yannıer’in ayrılmasıyla ilgili bir teşekkür paylaşımı yaptı:

2018 yılından bu yana üstlendiği Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörlüğü görevinden ayrılan Derya Yannier’e teşekkür ederiz.

1985 doğumlu Yannier, oyunculuk kariyerine Ülkerspor’da başladı. Daha sonra Beşiktaş, Banvit, İTÜ, Olin Edirne ve Hacettepe Üniversitesi formaları giyen Yannier, yöneticilik kariyerine 2014 yılında Eskişehir Basket takımında Genel Menajer olarak adım attı. 2018 yılında TBF’de Erkek Ligleri Direktörü olarak görev alan Yannier, kulüplerde mali ve yapısal gelişimi desteklemek üzere hazırlanmış olan ‘Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nın devreye sokulmasında önemli bir rol üstlendi. Ayrıca Türkiye Basketbol Ligi (TBL) için farklı gelir kalemleri üretilmesi ve ulusal kanalda canlı yayın olanağının yaratılmasında önemli pay sahibi oldu.

Türk basketboluna hem oyuncu hem de yönetici olarak değerli katkılarda bulunan Derya Yannier’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …