Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Yeni Uzununu Açıkladı (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde boy gösterecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray yeni uzununu açıkladı.

Geçen sezon Almanya’da Brose Bamberg forması giyen David Kravish ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Birleşik Amerikalı uzun hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız Birleşik Amerikalı oyuncu David Kravish ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2.08 m boyundaki oyuncu pivot pozisyonunda görev yapıyor.

12 Eylül 1992 Illinois doğumlu David Kravish, kolej kariyerini California Üniversitesi’nde tamamladı. Kolejdeki son sezonunda 11.3 sayı, 7 ribaund, 1.5 blok ortalamaları tutturdu. Profesyonel kariyerine Finlandiya’da başladı. Avrupa’da dikkat çeken ilk performansını 2017-18 sezonunda Ukrayna temsilcisi Tsmoki-Minsk’le geçiren Kravish, VTB Ligi’nde 12.1 sayı, 7.5 ribaund, 1.3 asist ve 1.3 blok ortalamaları yakaladı. Sonraki sezon yine VTB Ligi ekiplerinden BC Avtodor ile anlaşan pivot, 12.3 sayı, 7.9 ribaund, 1.2 asist ve 1.1 blok ortalamalarıyla oynadı. VTB Ligi’ndeki başarılı sezonları sonrasında İspanya ACB Ligi’nde sıçrama yaptı ve BAXI Manresa ile anlaştı.

19-20 sezonunda ACB’de 12.1 sayı, 6.2 ribaund, 1.6 asist, 1 blok ile oynadı. Geçtiğimiz sezonu Almanya’da Brose Bamberg formasıyla geçiren Kravish, kariyerinin en verimli sezonunu tamamladı. Bamberg ile Almanya Ligi’nde 12.7 sayı, 8.4 ribaund, 2.3 asist ve 1.1 blok ortalamaları tutturan 28 yaşındaki oyuncu serbest atış çizgisinden %90 gibi yüksek bir isabet yüzdesi yakalarken aynı zamanda ortalama 20.7 verimlilik puanıyla oynadı.

David Kravish’e kulübümüze hoş geldin der, formamız altında başarılarla dolu bir sezon geçirmesini temenni ederiz.

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …