Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, İlk Yabancı Transferini Kravish ile Yaptı (Analiz)

Gelecek sezon da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, ilk yabancı transferini yaptı.

beIN Sports’da yer alan habere göre sarı kırmızlılar, geçen sezon Brose Bamberg forması ile izlediğimiz David Kravish ile anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklama bekleniyor.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki Kravish, geçen sezon BBL’de 37 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken 12.5 sayı, 8.0 ribaund, 2.2 asist, 1.0 blok, 17.3 verimlilik puanı ve Şampiyonlar Ligi’nde ise ise 10 maçta ortalama 23.1 dakika sahada kalırken 13.5 sayı, 6.4 ribaund, 2.1 asist, 1.2 blok, 16.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Temsilcimiz Karşıyaka ile aynı grupta iki kere karşılaşmış, ilk maçta 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 blok, ikinci maçta ise 14 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 blok ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kravish, geneksel bir uzun ama Avrupa basketbolunda artık uzunlardan daha fazla skor katkısı bekleniyor. İşte bu noktada Kravish önemli isimler arasında yer alabilecek bir uzun. Sadece alçak postta ve ikili oyunlarda tam devrilerek değil, ikili oyunlarda kısa devrilerek orta mesafe şut tehditi ile ya da bir forvet gibi yaptığı topsuz katlarla ya da hızlı hücumlarda takımla birlikte koşarak bitirici rolünde yer almasıyla skora her alanda katkı verebilen isim. Diğer taraftan hem alçak hem de yüksek posttan pas dağıtımı yapabilen, saha görüşü ve pas yeteneği olan bir uzun. İşin ribaundlar kısmında özellikle rakip pota altında aktif bir isim, bu da kendi ekmeğini taştan çıkarmasına yardımcı oluyor. Savunmada da iyi bir çember koruyucu olması ve blok tehditi onu değerli kılıyor.

Gelelim eksilerine, geliştirmesi gereken yönlere. Öncelikle pota altında etkili olan, uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun. Ama bunun yanında bitiricilik konusunda sorunlar yaşayabiliyor, basit atışları kaçırma potansiyeline sahip. Orta mesafe şut tehditi var ama istikrarsız, pek güvenilir bir isim değil bu konuda. Aynı şekilde faul çizgisindeki performansı da paralel şekilde istikrarsız, BBL’de %88 ile oynarken BCL’de ise %69 ile oynamıştı geçen sezon. Diğer taraftan fiziksel teması fazla sevmediğini, sertliğe sertlikle karşılık verme konusunda başarılı değil. Aslında genel olarak baktığımızda özellikle işin hücum tarafında istikrarsız bir isim diyebiliriz onun için. Geçen sezon Bamberg’de biraz daha derli toplu ve güvenilir bir performans vermiş olsa da geçmiş kariyerine baktığımızda bunu sürdürülebilir kılma konusunda soru işaretleri var. Bir diğer önemli nokta da günümüz basketbolunda çok önemli olan ikili oyunları savunma konusunda defolu bir uzun olması. Bacakları yanal hareketlilikte yeteri kadar çabuk değil, bu da tepeye çıktığı ve kısaların karşısında kaldığı anlarda onu zayıf halka yapıyor, onun bacaklarına atak etmek için onun adamında ikili oynamayı özellikle tercih ediyor rakip kısalar.

Kariyerine Finlandiya ile başlamış sonrasında Czarni, Minsk, Avtodor, Manresa, Bamberg gibi takımlarda oynayarak basamakları adım adım çıkmış bir isim. Çalışma etiği ve kaliteli karakteri, iyi bir takım oyuncusu olması Galatasaray’da oluşacak yeni yapılanma için çok doğru bir seçim. Eğer koç Memnun onun tepe ikili oyunlarına çıkmadan çemberi koruyarak oynayacağı savunma setlerini takıma oturtabili, onu bu alanda koruyabilirse, hücumda her maç çift haneli skor katkısı ve 6+ ribaund katkısı verebilecek, faydalı bir uzun olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özet görüntülerde 45 numaralı oyuncuyu takip edebilirsiniz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …