Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Listesine Black’i de Aldı (Analiz)

Adriyatik Ligi şampiyonu olarak gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Kızıl Yıldız, uzun rotasyonuna bir takviye yapmak istiyor.

Bu bağlamda görüşmelerin devam ettiği Nnoko ile Monroe’nun yanı sıra Totalbasket’in haberine göre şuanda boşta olan ve Denver Nuggets ile NBA yaz liginde boy gösteren NBA patentli pivot Tarik Black ile de ilgileniyorlar. Temsilcimiz Efes’in de listesinde yer alan isimlerden biri.

2.06 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, geçen sezon Zenit ile 13 Eurolegue maçında ortalama 15.3 dakika sahada kalırken 5.2 sayı, 3.5 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Black hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere Kızıl Yıldız açısından bir bakalım… Sırp ekibinin elinde şuanda 5 numara olarak sadece Kuzmic var. Nnoko ve Monroe konusunda girişimleri devam ediyor ama açıkçası pek umutlu değiller. Bu nedenle de farklı bir alternatife yöneldiler. Black, alçak post etkinliği ve savunma konusunda Nnoko’nun açığını kapatabilir ki Zenit ile iyi bir sezon geçirdi istatistiklere yansımasa da. Ancak ribaundlar konusunda Nnoko’yu aratabilir. Ayrıca savunmada blok tehditi ve sertlik anlamında iyi işler çıkarsa da istikrar sorunu var, bu da savunmaya çok önem veren koç Radonjic’in kafasındaki soru işaretlerinden biridir eminim.

Black, sağlıklı kalmayı başarıp Zenit’deki gibi pozitif bir oyun sergilerse, özetle sahada çalışıp ve aynı zamanda savaşmaktan kaçmazsa Kızıl Yıldız kendisini yeniden ıspatlamak için çok doğru bir adres. Mevcut durumu ve son yıllarda iyice düşen repütasyonu ile başka bir Euroleague takımında ana uzun görevinde kontrat bulması zor. Bu nedenle bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ve anlaşırlarsa da Sırp ekibinin güvenini boş çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun bilinciyle de ekstra katkılar verebilir takımına.

https://youtu.be/rUqPj9A5BAI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …