Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes’in Gündeminde Black Var! (Analiz)

Sezonu hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, pota altına bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Sırp basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Anadolu Efes‘in gündemindeki isim Zenit ile yollarını ayırması beklenen Tarik Black.

Transfer döneminde Sertaç’ı Barça’ya kaptıran, Landale’in de NBA sevdası nedeniyle şuan için kontrat görüşmelerine sıcak bakmaması Efes’i farklı opsiyonlara itti ve Black de listenin başındaki isimlerden biri.

EDİTÖR YORUMU:

Atletizmi, enerjisi, patlayıcılığı, güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile Euroleague sahnesindeki modern uzunlardan biri olan Black, sağlıklı kalabildiği sürece hem savunmada hem de hücumda sezon ortasında geldiği Zenit’e değer kattı. Yarı saha basketbolunda katkısı sınırlı olsa da tempo arttıkça verimliliği üst seviyeye çıkan bir uzun. Bir önceki sezonun önemli bir kısmını sakat olarak geçirmişti ama Zenit’e hızlıca adapte olarak atletizm ve patlayıclığından bir şey kaybetmediğini göstermiş oldu. Güçlü fiziği ile boyalı alanda itilmesi zor oyunculardan biri olan Black, gerek ikili oyunlardaki hava hareketları gerekse zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla skor üretebilen, ayrıca hücum ribaundlarındaki agresif oyunu ile takımına ikinci şans sayoları da kazandıran bir uzun. Yüksek motora sahip, açık alanda takımıyla beraber koşabilen, hızlı hücumları bitirebilen bir pivot. İşin savunma tarafında çabuk ayakları ile ikili oyunlarda tepeye kadar çıkabildiği gibi alçak postta da temastan kaçmayan, sert bir uzun. Ayrıca zayıf taraftan ciddi bir blok tehditi var, çember koruma konusunda da atletizmi ve patlayıcılığı ile ön planda.

Her ne kadar Zenit’de sakatlığını tamamen atlattığına dair iyi bir görüntü verse de sağlık ve istikrar konusunda soru işaretleri barından bir isim. Bu nedenle de dakikalarının kontrol altında tutulması gerekiyor. Ayrıca işin savunma tarafında agresiflik dozunu zaman zaman kaçırabiliyor ve erken faul problemine girebiliyor. Hücumda ise şut tehditinin olmaması, top tekniğinin zayıf olması ve pasör özelliklerinin olmaması önemli eksiler. Bu nedenle de potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor, ona sizin pozisyon yaratıp beslemeniz gerekiyor.

Dunston’ın ilerleyen yaşıyla takımın atletizm ve ribaundlardaki yırtıcı gücü olma konusunda artık zorlanmasıyla beraber Black transferi bence doğru bir hamle olur. Dunston’ın kenarda olduğu anlarda takımın atletizm seviyesinin düşmesine engel olacağı ve ribaundlardaki savaşçı kimliği devam ettireceği gibi yüksek enerjisi ve patlayıcılığı ile salonlara yeniden gelecek olan Efes taraftarının seveceği oyunculardan biri olacağını düşünüyorum. Pleiss, Dunston, Black rotasyonunda bira

https://www.youtube.com/watch?v=rUqPj9A5BAI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …