Güncel Haberler

İDDİA: Hayes’in Yeni Adresi Monaco Oluyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de gelecek sezon 7DAYS EuroCup şampiyonu olarak boy gösterecek olan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendiriyor.

Zalgiris Kaunas ile kontratı sona eren ve NBA’de istediği kontratı Celtics’den de bulamayan Nigel Hayes, BeBasket ve Totalbasket’in haberine Fransız ekibi ile anlaştı. Kontratın 1+1 yıllık olması bekleniyor ve Hayes’in yıllık 750 bin dolar kazanacağı da gelen haberler arasında.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Euroleague sahnesinde 33 maçtan 30 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 26:42 dakika süre almış ve 9.5 sayı, %44.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 top çalma, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hayes hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA yapmıştım.

Geçen sezon Zalgiris forması ile istatistiksel anlamda beklentileri karşılayamamıştı ve açıkçası NBA’e gidebilse çok düşük kontratlarla hatta çift yönlü bir kontratla kariyerine devam etmesi bekleniyordu. Bu rüyadan erken uyanması çok daha mantıklı bir hamle oldu. Euroleague sahnesinde belki NBA’den biraz daha az kazanacak ama garanti bir kontratı olacak ve manevi anlamda da çok daha fazla tatmin olacak. Monaco’nun mevcut kadrosunda 4 numarada bir boşluk var ve Hayes de bu anlamda sürelerin çoğunu alacaktır. Ayrıca koç Mitrovic’in geçen sezon O’Brien’dan ne kadar iyi faydalandığını görmüştük. Hayes de hem dış şut tehditi hem de alçak posttaki üretimi ile takıma derinlik katacaktır.

Özetle hem Monaco adına hem de Hayes adına doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. Henüz 26 yaşında olan forvet için NBA rüyası belki gerçekleşmedi ama zaten bunun için kendisini Euroleague sahnesinde daha fazla kanıtlaması ve bunu da istatistiklere yansıtması gerekiyor. Özellikle ribaundlar konusunda daha agresif ve daha aktif olması bekleniyor. Monaco’da kendisini göstermek için ciddi fırsatlar yakalayacağını düşünüyorum. Euroleague sahnesinde üst seviye takımlarda oynayacak kumaşa sahip, yeter ki istikrarı yakalayıp hücumda güvenilir bir isme dönüşsün.

https://youtu.be/4S_IyJYqTvU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …