Güncel Haberler

Doncic, Dallas ile Rekor Bir Kontrata İmza Attı!

Henüz 22 yaşında olmasına rağmen önce Euroleague’de ve şimdi de NBA artı milli takım düzeyinde rekorları alt üst eden Luka Doncic‘den bir de kontrat konusunda rekor geldi.

ESPN’in haberine göre takımı Dallas Mavericks ile 5 yıllık toplam 207 milyon dolar kazanacağı yeni bir kontrat imzalıyor ve son senesinde oyuncu opsiyonu olacak.

Ve bu kontratın NBA tarihinde çaylak kontratlarının yenilendiği durumdaki en yüksek kontrat olduğunu, yani Doncic’in yine bir rekora imza attığını belirtelim.

Bildiğiniz üzere Olimpiyatlar’ın sona ermesiyle beraber Dallas ekibi; takım sahibi Mark Cuban, koç Jason Kidd, Dirk Nowitzki, GM Nico Harrison ve GM yardımcısı Michael Finley Slovenya’ya giderek Doncic ile görüşmelere başlamışlardı. Zaten onların ülkeye ulaşmasının ardından sadece birkaç saat geçti ki kontratın imzalandığı haberi geldi.

ESPN’de yer alan habere göre kontratın imzalanması sonrası Doncic şu ifadeleri kullandı:

Bugün hayallerim gerçek oldu.

Basketbol, bana çok şey verdi ve birçok muhteşem yere götürdü. Mavericks’in bir parçası olarak Dallas’ta kalmak ve sevenlerimin desteğine karşılık vermek için onur ve heyecan duyuyorum.

Bu yeni kontrat ile Luka Doncic Vakfı’nı büyütmek için çabalarımı artıracağımı ve buraya konsantre olacağımı duyurmaktan da mutluluk duyuyorum. Vakfım, ülkem Slovenya ve Kuzey Teksas’taki halklar gibi benim için çok anlamlı bölgelere yardım yapmayı hedefleyen uluslararası, gelir gözetmeyen bir vakıf.

2K Foundations ile birlikte Slovenya’da iki basketbol kortunun açılışını yapacağımızı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Benim çocukluğumda basketbolu öğrendiğim ve oynadığım kortları yenileyeceğiz. Çocuklar için aynı sahalarda oynama ve aynı hayalleri kovalama fırsatından heyecan duyuyorum.

ESPN & Eurohoops

Henüz 22 yaşında olan Sloven yıldız şimdiden 2 kez NBA All-Star seçildi ve aynı zamanda yılın çaylağı ödülünün de sahibi olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …