Güncel Haberler

RESMİ: Yalova’ya NBA Patentli Kanat Oyuncusu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Semt77 Yalovaspor kadrosuna NBA patentli bir kanat oyuncusu ekledi.

Geçen sezo Pau Orthez takımında forma giyen C.J. Williams ile yeni sezon için anlaştılar.

1.96 metre boyunda olan 31 yaşındaki Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu geçen sezon Pro A’da 23 maçta ortalama 25.7 dakika sahada kalırken 10.7 sayı, %36.8 3sayı, 3.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

North Carolina State çıkışlı Williams, profesyonel kariyerin Kıbrıs’ta başlamış sonrasında Pistoia ve Dijon maceraları gelmişti. G-Leeague’deki bir sezonun ardından ise 2017’de Clippers ile anlaşmış ve 35 maç sonrasında da Wolves’da 14 maçta görev almıştı NBA sahnesinde.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle Williams bir yıldız ya da üst düzey bir skorer değil. Ama çok faydalı ve istikrarlı bir görev adamı. Sahada her şeyi yapabilen ama hiç biri elit düzeyde olmayan bir kanat oyuncusu. Öncelikle artılarına bir bakalım… Tecrübeli oyuncu 1.96 metre boyuyla ve güçlü fiziğiyle hem 2 hem de 3 numarada görev alabiliyor. Hücumdaki etkili silahlarından biri dış şutları, ceza atışlarında ve yakala-at pozisyonlarında güvenilir bir isim. Savunmacısını iyi analiz edip fake ve sonrası yana bir dribbling ile kendisine yer açmayı biliyor bu şutlarda. Topla oynama becerisi var ve koridoru bulduğu zaman potaya gitmekten çekinmiyor, teması aldığı anlarda da dengesi kolay bozulmuyor, sayıyla bitirebiliyor pozisyonu. Orta mesafe tehditi de var. Ayrıca çizgiden de güvenilir bir isim. İşin savunma tarafında da çalışkan ve savaşçı bir isim. Temastan kaçmıyor ve alçak postta da ters eşleşmelere izin vermiyor, ayakları yere sağlam basıyor.

Gelelim eksilerine… Öncelikle atletizm ve patlayıcılık konusunda vasat bir isim Williams. Bu da onun dribbling üstünden yaratıcılık ve potaya gitme konusunda sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Elit ve çabuk bir ilk adımı yok, rakiplerini direkt olarak geçemiyor, omuzunu koyup fizik avantajını kullanarak onlarla beraber potaya gidebiliyor genelde. Dribbling üstü üçlük ya da orta mesafeler ana silahları, bu da asvunulmasını kolaylaştırıyor elbette. Aslında bencil bir oyuncu değil ama pas becerileri ve saha görüşü ortalamanın altında desek yanlış olmaz. Genelde bitirici olarak halkanın son kısmı olduğu için de pas seçeneğini nadir kullanıyor. Diğer taraftan pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu değil. Savunmada ise genelde sırıtmıyor ancak 2 numaraya kaydığında atlet ve çabuk guardlar karşısında zorlandığını da biliyoruz.

Yalova sınırlı bir bütçeye sahip, hatta ligin en düşük bütçelerinden biri desek yanlış olmaz. Bu nedenle de hamlelerini ekstra dikkatli yapıyorlar. Koç Yavuz Cossey ve Jones’u birlikte oynatacağı çift oyun kuruculu bir sistem kurmuş durumda. Bu nedenle de Williams’dan topa yön verme ya da dribbling ile yaratıcılık beklenmiyor aslında. Onun ceza atışlarında katkı vermesi, ribaundlar ve savunmaya enerji getirmesi, kısaca tamamlayıcı olması bekleniyor. Düşük maliyeti, tecrübesi ve kaliteli karakteri ile görev adamı olarak ligimizde faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …