Güncel Haberler

İDDİA: Thomas İçin Baskonia ve Olympiakos da Devrede! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden bir çoğu artık NBA serbest oyuncu piyasasında boşa çıkacak isimleri takibe aldılar.

Hali hazırda boşa çıkan ve henüz kontrat kapamayan, Euroleague piyasası için önemli olan isimlerden biri de kuşkusuz Matt Thomas.

Utah Jazz tarafından serbest bırakılan keskin şutör ile Virtus Bologna’nın devrede olduğunu zaten sizlere iletmiştim. Basket Inside’da yer alan son haberlere göre Olympiakos ve TD Systems Baskonia da onun için devreye girmiş durumdalar.

Ancak bu yoğun ilgileye rağmen Thomas’ın önceliğinin NBA kontratı olduğunun da altını çizelim. Mevcut şartlarda rotasyonda yer alacak şutör rolünde ona kontrat verebilecek bir çok takım olduğunu da biliyoruz.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki keskin şutör sezona Toronto ile başlamış ama sonrasında Utah’a transfer olmuş ve sezonu burada tamamlamıştı. Kanada ekibinde 25 maçta ortalama 7.6 dakika ve Jazz’da ise 22 maçta ortalama 6.3 dakika süre almıştı, yani NBA’deki istatistikleri pek bir şey ifade etmiyor. Avrupa’da ise son olarak Valencia’da forma giymiş, Endesa’da 29 maçta 11.4 sayı, %48.5 3sayı, 1.6 ribaund, 1.6 asist ve EuroCup’da ise 23 maçta 12.7 sayı, %47.7 3sayı, 1.3 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti ve gelen şampiyonluğun önemli parçalarından biri olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Thomas hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Önce Olympiakos cephesinden bu transferi değerlendirelim. Yunan ekibinin guard rotasyonunda Sloukas, Walkup, Larentzakis gibi isimler yer alıyor hiç birisi dış şut özellikleri ile bilinen, bu alanda güvenilir ve istikrarlı eller değiller. Hatta 3 numarada da Papanikolaou ve McKissic var, yani orada da 3 sayı tehditi zayıf. Hal böyle olunca tıpkı geçen sezon olduğu gibi yarı saha basketbolunda oyunu açabilecek, savunmaları dışarı çekebilecek bir kısa tehditini arayacaklardır ki Thomas işte bu noktada en doğru adreslerden biri kuşkusuz.

Gelelim Baskonia cephesine. Aslında onların guard rotasyonu şu aşamada iyi durumda. Ellerinde Baldwin, Granger, Marinkovic gibi silahlar var ki özellikle Marinkovic doğru kullanldığında önemli bir şutör. Ayrıca 3 numarada da Giedraitis ile Fonteccio var, ikisinin de dış şut tehditi oldukça üst seviyede, hatta koç Ivanovic’in bu ikiliyi sahada beraber oynatacağı söyleniyor. Bu nedenle Thomas transferi onlar için biraz lüks ve ona vaad edebilecekleri rol bence ikna edebilmek adına yeterli olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …