Güncel Haberler

Atlanta, Young ile Maksimum Kontrat İmzaladı!

NBA ekiplerinden Atlanta Hawks genç yıldızını kadroda tutabilmek adına kesenin ağzını açtı.

The Athletic’in haberine göre Doğu temsilcisi Trae Young ile maksimum kontrat konusunda anlaştı. Yeni kontratında bonuslarla birlikte 5 yıllık toplam kazancı 201 milyon dolara kadar çıkacak. Bu 5 sezon boyunca All-NBA yani sezonun en iyi takımına seçilmediği sürece ise toplam 170 milyon dolar kazanabilecek.

22 yaşındaki genç guard, geçen sezon gösterdiği performansla takımına liderlik etmiş ve Doğu Konferansı finallerine taşımayı başarmıştı. Böylece performansının karşılığını da bu dev kontratla almış oldu.

Young geçtiğimiz sezon 63 normal sezon maçında ortalama 25.3 sayı, 3.9 ribaund, 9.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Bildiğiniz üzere 2018 draftında 5. sıradan Mavs tarafından seçilmiş, sonrasında Doncic ile takaslanarak Hawks’ın yolunu tutmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bogdanovic, Atlanta ile 4 Yıllık Yeni Kontrat İmzalıyor

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Atlanta Hawks, Sırp yıldızı Bogdan Bogdanovic ile yeni bir kontrat imzalıyor. …