Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’ye Tanıdık Skorer (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, kadrosunu tanıdık bir skorerle güçlendirdi.

Geçen sezon Serie A2 ekiplerinden Verona‘nın formasını giyen ve daha önce ülkemizde Gaziantep’in başarısı için ter dökmüş olan Phil Greene IV ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli guard, geçen sezon Serie A2’de 38 maçta ortalama 31.3 dakika sahada kalırken 14.8 sayı, %35.2 3sayı, 2.9 ribaund, 3.1 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce ülkemizde Bandırma Kırmızı ve Gaziantep formalarını giymiş olan combo guard, özünde bir oyun kurucu fiziğine sahip olsa da aslında skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir isim. Top tekniği yüksek ve dribbling üstünden yaratıcılığı iyi seviyede olan bir guard. Dribbling üstü gerek yay gerisinden gerekse orta mesafeden tehditi var ve sürati sayesinde direkt çembere de gidebiliyor. Çabukluğu sayesinde kendisine gerekli alanı yaratabilen bir skorer ve rakiplerini ilk adımda geçebiliyor.

Gelelim eksilerine. Öncelikle pasör özellikleri vasat seviyede, bu da onu genelde hücum anlamında tek yönlü bir isim yapıyor. Topla oynamayı seven ve top elindeyken daha etkili olan bir skorer. Topsuz oyunlar konusunda ortalama seviyede. Bu da onun opsiyonlarını kısıtlıyor, karar vermesini zorlaştırıyor ve önlem alan savunmalar karşısında top kaybı saysını arttırmasına neden oluyor, basit top kayıplarına meyilli bir guard. Diğer taraftan fiziksel özellikleri gelişen basketboldaki kalın ve güçlü guardlara karşı zorlanmasına neden oluyor.

Büyükçekmece gibi mütevazi bütçeli ve düşmemeye oynayan bir takım için yanlış hamle demek haksızlık olur. Ancak takım kimyası olarak sorun teşkil edeceğini düşünüyorum. Çünkü ellerinde zaten Crawford gibi topu elinde seven, üretken bir oyun kurucuları var ki onun da Greene gibi fiziksel dezavantajları var. Hal böyleyken birlikte sahaya sürdüğünüzde savunmada ciddi defolara neden olacak iki guardı almak, 5 yabancı hakkınız varken bana oldukça yanlış bir hamle olarak görünüyor. Eğer amaç birbirlerini yedekleyip süreleri dengelemekse 1 numarada o zaman da 6. yabancıya gitmeleri şart…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …