Güncel Haberler

BOMBA: Barça, Deck ile Görüşmelere Başladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden kupa isteyen son İspanya Liga Endesa şampiyonu FC Barcelona, bomba bir transfer için harekete geçti.

Forvet rotasyonunda hem Hanga hem de Claver ile yollarını ayıran Katalan ekibi buraya bir takviye yaparak 3 numarayı Abrines ve bu yeni isimle tamamlamak istiyor.

İspanya’da farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre hedeflerindeki isim ise Real Madrid‘den NBA’e giden Gabriel Deck!

Arjantinli yıldız hali hazırda milli takım ile Olimpiyatlar’da mücadele ediyor. Ancak önümüzdeki sezon kariyerinin nasıl şekilleneceği de net değil. Oklahoma City Thunder ile 3.7 milyon dolar değerinde bir kontratı var ama garanti değil. Kulüp henüz kontratı yeni sezon için garantileyip garantilememe konusunda karar vermiş değil. Eğer garantilemezlerse Barça devreye girmek için hazır, ön görüşmeler yapıldı.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Deck, geçen sezon Thunder ile sadece 10 maça çıkabilmiş, ortalama 21.2 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, %13.3 3sayı, 4.0 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Real ile Euroleague sahnesinde ise 32 maçta 24.2 dakika sahada kalırken 8.8 sayı, %40.7 3sayı, 3.7 ribaund, 1.2 asist ile katkı vermişti sezonun ilk bölümünde.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği, atletizmi, yüksek enerjisi ve her geçen gün geliştirdiği şut tehditi ile Euroleague sahnesinde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu zaten göstermişti Real forması ile. Ayrıca koç Saras’ın en sevdiği artılardan biri olan alçak posttan üretim yapabilmesi de çok değerli. Sert oyunu ve fiziksel teması seven Deck, Euroleague sahnesinde hem 3 numaraları hem de 4 numaraları sırtına alarak rahatlıkla birebir oynayabilen bir forvet. Ayrıca elit bir savunmacı olduğunu 2, 3, 4 numaraları rahatlıkla savunabildiğini, koç Saras’ın ona rakip takımın en skorer ismini güvenerek verebileceğini söylemek yanlış olmaz. Savaşçı kimliği ve agresif oyunu sayesinde ribaundlarda da etkili bir forvet, kalçasını nasıl kullanacağını çok iyi biliyor, rakipleri box edip topa direkt atlamaması örnek gösterilecek özellikerden biri ribaund mücadelelerinde.

Elbette geliştirmesi gereken bir çok nokta var. Öncelikle hücumda çok yönlü bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz tabiki ancak atletik özellilklerinin ve patlayıcılığının sınırlı olması, çabukluk konusunda da iyi durumda olmaması onu birebirde yüzü dönük ataklarda zorluyor. Özellikle çabuk ve atlet 3 numaralar onu yüzü dönük rahatlıkla savunabiliyor. Ayrıca top tekniği de üst düzeyde değil, açık alanda olduğu gibi yarı sahada topu güvenle yere vurup adam eksiltebilecek kalitede dribbling yapamıyor. Diğer taraftan hücumda zaman zaman mental düşüşler yaşayabiliyor, oyunun içine giremediği anlar oluyor ve bu da skor katkısını, verimliliğini düşürüyor.

Barça, Hanga ve Claver gibi iki çok yönlü ve savunma odaklı forveti kaybettikten sonra 3 numaraya mutlaka bir takviye yapmak zorunda. Sezonu Kuric ve Abrines ile geçirmeleri mümkün değil. Kalinic’i ellerinden kaçırdılar ve şimdi onlar adına Deck son şans olabilir. Arjantinli yıldızın kontratı Thunder tarafından garantilenmezse ne yapıp edip bu transferi bitirmeliler. Deck, hem savunmadaki enerjisi ve sertliği hem de hücumda sırtı dönük de üretebilmesiyle koç Saras’ın sisteminde önemli bir rol alacaktır, takıma seviye atlatacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …