Güncel Haberler

Celtics, Richardson’ı Kadrosuna Kattı

NBA transfer döneminin hareketli ekiplerinden Boston Celtics, kadrosunu tecrübeli bir guard ile güçlendirdi.

Dallas Mavericks‘e genç uzun Moses Brown’u gönderen Boston, karşılığında Josh Richardson‘ı kadrosuna kattı The Athletic’in haberine göre.

Bu takasın gerçekleşebilmesi için Richardson, Dallas ile kontratındaki oyuncu opsiyonunu kullanarak 11.6 milyon dolar değerindeki kontratını 2022 yazına kadar uzatmış oldu.

1.96 metre boyunda olan 27 yaşındaki Richardson, her iki guard pozisyonunda da görev alabiliyor. Geçen sdzon Dallas ile 66 maça çıkarken ortalama 28.5 dakika süre almış, 11.3 sayı, %32.9 3sayı, 3.1 ribaund, 2.4 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Dallas, bu takasla beraber toplamda 33 milyon dolarlık bir maaş boşluğu yaratmış oldu. Böylelikle Doncic etrafında geleceğin takımını kurmak için ellerinde esnek bir bütçe oluştu.

Boston ise Walker’ın ayrılmasının ardından 1 numarada görev alabilecek, Tatum ve Brown’a uyum sağlayabilecek bir guardı fazla yüksek sayılmayacak bir maliyetle kadrosuna katarak bu sezon için açığını kapatmış oldu. Ayrıca anlaşma, Richardson’ın 2021-22 sezonu maaşının yürürlüğe girmesinden önce yapılacak ve bu şekilde Celtics’in 11 milyon dolarlık bir takas istisnası kullanmasını sağlayacak.

Özetle iki taraf için de kazan-kazan takası oldu diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …