Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris, Guard Rotasyonuna Strelnieks’i Ekledi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Litvanya Ligi ekibi Zalgiris Kaunas kadrosunu tecrübeli bir guard ile güçlendirdi.

Geçen sezon CSKA Moskova‘da izlediğimiz ve transfer döneminin başında serbest bırakılan Janis Strelnieks ile bir yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 31 yaşındaki Letonyalı guard, Rus ekibine 2019 yazında katılmış, o günden bu yana 70 maçta görev alırken, 16 tanesinde ilk beş başlamış ve 6.2 sayı, 1.2 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Bu sezon sakatlıkların da etkisiyle Euroleague sahnesinde beklentilerin çok altında kalmıştı, 25 maçta ortalama 13:49 dakika sahada kalırken 4.4 sayı, %41.7 3sayı, 1.6 asist, 3.2 verimlilik puanı ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Strelnieks ne Bamberg ne de Olympiakos kariyerinde bir yıldız değildi ve CSKA’da da tamamlayıcı oyuncu olarak, zaman zaman da x-faktör katkısı alabilmek adına transfer edilmiş bir isimdi. Ancak özellikle geçen sezon sakatlıkların da etkisiyle hem az maçta oynadı hem de süreleri çok sınırlılıydı. Kariyerinin genel özeti ve ana problemi olan sakatlıklar kaynaklı devamsızlık başını ağrıtmaya devam ediyor.

Sağlıklı kalabilse özellikle yarı sahadaki organizasyon becerisi, saha görüşü ve pas yetenekleri ile hem iyi bir alternatif oyun kurucu hem de hiç bir şeyi elit seviyede yapmayan ve skor üretimi konusunda bir çok silahı kullanabilen yapısıyla takımın alternatif skoreri olabilecek kalitede bir guard. Her iki guard pozisyonunu oynayabilmesi ve çift yönlü hücum performansı ile değerli bir isim ama tabi yine aynı vurgu, tabi sağlıklı kalabilirse.

Diğer taraftan hücumdaki artılarının dışında savunmada yumuşak kalması ve ribaundlara fazla katkı veremeyen bir guard olması önemli eksileri. Bununla beraber Zalgiris’in guard rotasyonunda hali hazırda Kalnietis, Lekavicius, Vasturia, Dimsa gibi önemli isimler var. Strelnieks’in bu rotasyonda daha çok 1 numara görev alması muhtemel. Çünkü Kalnietis de ilerleyen yaşıyla artık tüm sezon Euroleague temposunu kaldıramaz ve Lekavicius da süreleri fazla artarsa fiziksel anlamda avantajları ciddi can sıkan bir guard. Tabi 1 numarayı desteklerken 2 numaraya da Vasturia ve Dimsa’ya tecrübe açısından katkı verecektir. Sonuçta Zalgiris kötü geçen bir kaç sezonun ardından ona tekrar bir Euroleague şansı verdi, artık 31 yaşına gelmiş bir oyuncu için bu şansı boşa harcama lüksü yok.

https://www.youtube.com/watch?v=7-8E0quxap4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …