Güncel Haberler

İDDİA: Lakers, Büyük Üçlü’yü Kurdu!

Bu sezon NBA‘deki en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Los Angeles Lakers, gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Hedefleri Davis ve Lebron’un yanına bir süper yıldız daha ekleyerek Büyük Üçlü’yü oluşturmak ve bu yolda listelerinin başında olan isim ise Washington Wizards‘ın All-Star guardı Russell Westbrook‘du.

The Athletic’e göre taraflar Westbrook artı 2024 ve 2028 yılından 2.tur draft hakları karşılığında Kyle Kuzma, Kendavious Caldwell-Pope, Montrezl Harrell ve 2021 ilk tur 22. sıra hakkı şeklindeki takas konusunda anlaştılar. Tek engel Harrell’ın opsiyonunu kullanıp kullanmayacağıydı ama o da 9.7 milyon dolarlık 1 yıllık kalan kontratı için oyuncu opsiyonunu kullandı ve takımda kaldı. Yani artık takasın önünde bir engel bulunmuyor. 6-7 Ağustos tarihlerinde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Lakers’ın geçen sezon kısa bir yıldızının olmasının organizasyon, enerji ve skor gücü anlamında onları ne kadar zorlandığını biliyoruz. Bu alanların tamamında NBA tarihinin en çok triple-double yapan oyuncusu olan Westbrook kesinlikle çözüm olacaktır.

32 yaşında olan 1.91 metre boyundaki tecrübeli guard, 12 yıldır 3 farklı takımın formasını giyerken toplamda 943 maçta görev almış ve 23.2 sayı, 7.4 ribaund, 8.6 asist, 1.7 top açlma istatistikleri ile ne kadar özel bir yıldız olduğunu kanıtlamıştı. Zaten bu sezonki performansıyla kariyerinin 182. triple-double’ına imza attı ve bu alanda Oscar Robertson’u geçerek adını NBA tarihine altın harflerle yazdırdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …