Güncel Haberler

RESMİ: Monaco’dan Westermann Hamlesi Geldi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden biri olan 7DAYS EuroCup şampiyonu ve Fransa Betclic ELITE Pro A temsilcisi AS Monaco, guard rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirdi.

Geçen sezon ortasında Fenerbahçe Beko’dan ayrlarak FC Barcelona‘ya transfer olan Leo Westermann ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar. Daha önce adı eski takımları Partizan ve Zalgiris ile de anılmıştı.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Fransız guard geçen sezon Endesa’da 20 maçta ortalama 13.3 dakika süre alırken, 3.2 sayı, 1.1 ribaund, 2.3 asist ve Euroleague sahnesinde ise 15 maçta ortalama 11.3 dakika sahada kalırken 2.7 sayı, 1.4 ribaund, 1.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Westermann hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Monaco’ya transferi özelinde bir analiz yapacak olursak… Öncelikle Fransız ekibinin elinde kaliteli ve geniş bir guard rotasyonu var. 1 ve 2 numara Gray, Lee, Andjusic ve Knight gibi isimler var. Ama hem Euroleague hem de Pro A’da geçecek uzun sezonda bu rotasyona yerli ve tecrübeli ismin eklenmesi elbette faydalı olacaktır. Çünkü ne Gray ne de Lee Euroleague tecrübesini tatmış isimler değil ki 1 numaraların etkisinin günümüz basketbolunda ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan Leo kariyeri ciddi anlamda düşüşte olan bir guard. Paritzan ve Zalgiris günlerinde elde ettiği başarıların ve performansların kredisini kullanıyor halen ama artık sona geldi. Dolayısıyla kendi ülkesine dönüp burada yine Euroleague sahnesinde boy gösterebilecek olması onun için büyük şans. Ayrıca koç Mitrovic’in savunmaya daha fazla önem veren bir koç olduğunu, Westermann’ın da fiziksel artıları ve zekası ile beraber konsantre olduğunda ne kadar iyi bir savunmacı olabildiğini biliyoruz. Bu özelliğini ön plana çıkarıp hücumda da akıllı ve zorlamadan oynarsa as oyun kurucu formasını bile kapabilir, yeniden doğabilir Monaco’da.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …