Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Lessort’un Alternatifini Buldu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden olan Fransa Betclic Pro A temsilcisi AS Monaco, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Totalbasket’in haberine göre gündemlerindeki isim son olarak Orlando Magic forması ile izlediğimiz, hali hazırda serbest olan Donta Hall. Birleşik Amerikalı uzun ile Unicaja Malaga da ilgileniyor.

2.08 metre boyunda olan 23 yaşındaki Hall, geçen sezon NBA’de 13 maçta ortalama 13.8 dakika sahada kalırken 5.6 sayı, 4.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. G-League’de ise iki farklı takımda toplam 12 maç yaptı ve 26.1 dakika süre alırken 10.1 sayı, 8.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hall, atletik özelikleri ile öne çıkan, çok yönlü bir uzun. Öncelikle çember altında güçlü bir bitirici büyük elleri sayesinde. Ayrıca hareketli pozisyonlarda, ikili oyunlardaki devrilmelerde aldığı topları skora çevirmeyi biliyor. Dribbling üstünden yüzü dönük silahları ve orta mesafe şut tehditi de mevcut. Diğer taraftan motoru yüksek bir uzun, tam saha basketbolunda kanatlardan bir forvet gibi koşarak hücuma katılabiliyor. Ribaundlar konusunda da her iki pota altında etkili bir isim, atletik özellikleriyle sezgilerini birleştiriyor. Savunma tarafında da blokları ile öne çıkıyor, uzun kolları ve atletizmi burada da onu bir adım öne çıkarıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Fark yaratmak istiyorsa halihazırda ham olan yüzü dönük silahlarını geliştirmeli. Aynı şekilde 5 numara için alçak posttaki silahları da zayıf, üstüne çalışması gerekiyor. Bir uzun olarak fazlaca temas alıyor ve çizgiye gidiyor ama burada pek başarılı değil, istikrarı yakalaması lazım. Ayrıca hücumda pasif kalıyor, çembere bakmayı unutuyor. Savunma tarafında ise disiplinsiz davranışlar sergileyebiliyor, kolay çözülüyor ki erken faul problemine girmeye de meyilli. Oyunun bu tarafındaki konsatrasyonunu arttırması ve sürdürülebilir bir performans sergilemesi gerekiyor.

Müthiş bir atlet olan Hall, öncelikle konsantrasyon konusunu çözebilirse savunmada önemli işlere imza atabilir Euroleague seviyesinde ki hem ribaundlarda hem de bloklarda önemli bir potansiyele sahip. Bu artılarda koç Mitrovic’in savunma odaklı basketboluna oldukça uygun. Hücumda da yontulması gereken bir cevher. Özellikle yarı saha basketbolunda hem yüzü dönük hem de sırtı dönük silahlarını geliştirmeli ve Monaco’da kendisine bu gelişimi sağlayabilecek fırsatlar gelecek. İlk kez ABD dışına çıkacak olması ve genç yarşıyla beraber Euroleague seviyesi için biraz riskli bir transfer ama Monaco’nun Euroleague’deki en düşük bütçeli takımlardan biri olduğunu düşündüğümüzde bu riski almaları mantıklı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …