Güncel Haberler

Analiz: Alperen Hangi Sıradan Seçilecek?

30 Temmuz Cuma TSİ saat 03:00’da başlayacak 2021 NBA Draft gecesini ayrı bir heyecanla takip edeceğiz.

Çünkü temsilcimiz Alperen Şengün de Yeşil Oda’da kendisini seçecek takımı bekleyecek, biz de bu tarihi ana şahitlik edeceğiz S Sport ekranlarında.

19 yaşında Avrupa’nın top 3 liginden biri olan BSL’de tabiri yerindeyse tam anlamıyla tozu dumana katan ve müthiş istatistiklerle sezonun MVP’si seçilen genç yıldızımız ile bir çok takım ilgileniyor ve farklı sıralardan seçileceğine dair tahminler var.

ESPN, onun 12. sırada San Antonio Spurs tarafından seçileceğini tahmin ediyor. Koç Popovich’in genç oyuncularla çalışmayı ne kadar çok sevdiğini ve onları nasıl geliştirebildiğini biliyoruz. Halihazırda kontratı devam eden isimler arasında sadece bir tane 27 ve 2 tane 25 yaşında olan var, diğerleri daha küçükler. Bu genç ve dinamik kadroda Alperen’in de ilk senesinde benchten gelerek kendisini geliştireceğini ama ikinci senesinde ilk beşe yerleşebileceğini düşünüyorum.

Diğer taraftan Sacramento Kings ve Orlando Magic de onunla ciddi olarak ilgilenen ekipler. Özellikle yeniden yapılanmaya çalışan Orlando, Vucevic’i Bulls’a gönderdikten sonra onun yerine ilk 5 başlayabilecek bir uzun arayışında. Alperen gibi bir isme yatırım yaparak ilk sezon olmasa da ikinci sezonda onu ilk beşe yerleştirip daha hızlı gelişmesini sağlayabilirler. Eğer Orlando onu seçmeye karar verirse genç yıldızımızı 8. sırada alkışlayabiliriz.

Bir diğer opsiyon da Alperen’in çalışmalar yaptığı Sacremento Kings tabiki. Batı temsilcisinin önceliğinde olan başka isimler var ve onlar bir şekilde 9. sıraya kalırlarsa Alperen’i düşünmüyorlar ama onlardan birini kapamazlarsa genç yıldızımız kesinlikle öne çıkan opsiyonlardan biri. Kings de Orlando gibi genç ve yeniden yapılanan takımlardan biri. Dolayısıyla Alperen için çok doğru bir adres olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …