Güncel Haberler

İDDİA: Hayes, Yeni Sezona Boston ile Girebilir (Analiz)

NBA, Euroleague’den bir transfer daha mı yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde Zalgiris Kaunas ile opsiyonunu kullanmayarak serbest kalan Nigel Hayes, ABD basınında yer alan iddialara göre Boston Celtics ile görüşüyor.

NBA muhabiri Keith Smith’in haberine göre Hayes ile Celtics arasında karşılıklı bir ilgi olduğu belirtilmiş. Taraflarında arasındaki görüşmelerin anlaşmaya dönüşebilmesi için kilit noktanın ise kulübün Hayes’e rotasyonda önereceği görev olduğu belirtiliyor.

Eğer Celtics ya da başka bir NBA takımı rotasyonunda Hayes için bir yer açamazsa tecrübeli forvetin tekrar Avrupa’ya dönmesi bekleniyor ve özellikle Unics Kazan ile Panathinaikos onunla ciddi şekilde ilgileniyorlar.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Euroleague sahnesinde geçen sezon 33 maçtan 30 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 26:42 dakika süre almış ve 9.5 sayı, %44.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 top çalma, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hayes hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA yapmıştım.

Euroleague sahnesinde çok yönlü oyunu ve 4 numaradaki dış şut artı yüzü dönük tehditleri ile fark yaratan bir isimdi. Zaman zaman performansını rakamlara yansıtamamış olsa da oyunun her bölümünde mücadelenin içinde kalması, savunma alanında da takımına katkı yapması onu NBA takımları için değerli bir rotasyon oyuncusu yapabilir. Bu sezon onun adına en önemli artılardan biri %44.3 gibi çok istikrarlı şekilde üçlük atmasıydı ki topu yere vurabiliyor olması NBA’de hem 3 hem de 4 numarada görev alabilecek olması anlamına geliyor.

Avrupa sahnesinde kendisine yüzü dönük silahları ve 3 sayı tehditi ile avantaj sağlıyor olsa da NBA’de bunu yapması pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle orada görev adamı kimliğinden öteye geçmesi zor, bazı maçlarda havlu sallamayı kabul edecektir. Rotasyonda 7 ya da 8. oyuncu olarak kontrat bulup kalmak istiyorsa işi kolay olmayacak. Avrupa’yua dönme ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=4S_IyJYqTvU&t=83s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …