Güncel Haberler

RESMİ: Partizan’ın Yeni Guardı Çin’den (Analiz)

Koç Obradovic’i göreve getirerek iddialı bir kadro kuran ve hem 7DAYS EuroCup hem de Adriyatik Ligi‘nin güçlü şampiyonluk adaylarından biri haline gelen Partizan, yeni guardını Çin’de buldu.

Son olarak Guangzhou forması ile izlediğimiz, Arnavutluk milli takımında da devşirme olarak forma giyen solak guard Dallas Moore ile 1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

1.85 metre boyunda olan 26 yaşındaki Moore, geçen sezon Çin Ligi’nde 50 maçta ortalama 27.4 sayı, %41.4 3sayı, 3.7 ribaund, 5.7 asist, 1.5 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

Geçtiğimiz sezonun sonunda Baskonia da onunla ilgilenmiş ama taraflar anlaşma zemini bulamamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Moore hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Partizan’ın guard rotasyonunda Avramovic, Punter, Paige gibi isimler var. Şimdi onların yanına bir tane daha skorer özellikleri ön planda bir guard transferi yapmış oldular. Bu isimlerin hiç biri saf oyun kurucu değil ve öncelikleri skor olan isimler. Ayrıca savunma zaafları da var ki Moore da bu anlamda sıkıntılı bir isim olduğu için Avrupa’da fazla tutunamadı, şimdiye kadar üst seviyelerde de forma giyemedi bu nedenle. Fenerbahçe’deki sisteminin aksine koç Obradovic’in burada hücuma ve yüksek tempoya dayalı bir sistemi oturmaya çalışacağını söylemek yanlış olmaz. Bu sistemde de Moore açık alanda etkili olan, takımını koşturmayı seven, yarı sahada da deliciliği, yüzdeli dış şutları ve etkili birebirleri ile takıma ciddi anlamda skor katkısı yapabilen bir guard. Özetle savunmadaki zaaflarına katlanabilirsiniz hücumda EuroCup seviyesinde sizi farklı yerlere taşıyabilir. Punter ile birlikte sahada olduklarında rakip savunmaların korkulu rüyası olacakları da bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …