Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakiplerinden Nymburk’a Avustralyalı Uzun (Kaçan Balık)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Galatasaray ile aynı grupta yer alacak olan ERA Nymburk uzun rotasyonunu Avustralyalı bir isim ile güçlendirdi.

Son olarak NCAA’de California Baptist forması giyen Gorjok Gak ile 1+1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular. Gak, kulüp tarihinin ilk Avustralyalı oyuncusu olacak.

2.11 metre boyunda olan 24 yaşındaki Gak, 23 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 13.5 sayı, 10.1 ribaund, 1.9 asist, 1.7 blok istatistikleriyle mücadele etmişti.

NCAA kariyerine Florida’da başlayan ama burada istediği süreleri alamayan Gak, bir sezon ara verip son senesinde California forması ile istediği çıkışı yakalamıştı.

Gak, atletik özellikleri ile bilinen ve aynı zamanda topu yere vurabilen bir uzun. Elbette henüz ham bir uzun ama önemli bir potansiyeli olduğu gerçek. Onu bizim ligimizdeki takımlarımızın görememesi ve ellerinde kaçırmaları kötü olmuş gerçekten, KAÇAN BALIK olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Çekya temsilcisinde başarılı bir sezon geçirip daha iyi takımlara transfer olabileceğini düşünüyorum, bu sezon yakından takip edeceğim isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …