Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, NBA’den Şutör Guard Getirmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız kadrosuna NBA patentli bir şutör guard eklemek istiyor.

2018 NBA Draftı’nda 13. sıradan seçilen ve Nisan ayında Washington Wizards tarafından serbest bırakılan Jerome Robinson ile ilgileniyorlar Eurohoops’un haberine göre.

24 yaşında olan 1.93 metre boyunda olan Birleşik Amerikalı oyuncu, geçen sezon Wizards forması ile 17 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken, 4.9 sayı, 2.2 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Robinson, skorer özellikleri ön planda olan, takımına bir çok silahla sayı kazanabilen bir guard. Özellikle toplu etkinliği çok yüksek. Dribbling üstü şutlarıyla olduğu kadar yakala at pozisyonlarında da etkili. Top tekniği yüksek bir isim ve kendisine şut alanı yaratmayı iyi biliyor, yön değiştirmeler ve adımını geriye çekerek gereken alanı bulup şutunu çıkarabiliyor. Diğer taraftan gerek ikili oyunlarda gerekse penetrelerde pas yeteneği bulunan, takım arkadaşlarına da pozisyon yaratacak asistleri zamanında, doğru adrese verebilen bir guard, dribbling esnasında kafası yukarıda. Bir diğer artısı da tek yönlü bir oyuncu olmaması, savunmada da pozisyonuna göre fiziksel artılarını iyi kullanan, çalışkan ve istikrarlı bir isim. Yanal hareketliliği iyi, çabuk ve atlet guardlara kolay yenilmiyor ki perdelere de takılmamak için ekstra çalışan bir guard. Elleri çabuk ve özellikle alçak posttaki uzunlara yardıma giderek dribbling yapan uzunlardan toplar çalabiliyor. Rakibi iyi okuyup pas aralarını kapatmasını biliyor. Oyunun bu tarafında da efor harcamayı seviyor olması bir skorer adına çok değerli.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Öncelikle patlayıcı bir atlet değil ve bu nedenle zaman zaman penetrelerde rakiplerini ekarte etmekte zorlanıyor, bu nedenle de daha çok orta mesafe şutlara yöneliyor. Trafik içine gerip zorlama atışları denemeyi seviyor, çok fazla top kullanan, bu nedenle de verimi düşebilien bir skorer. Her ne kadar orta mesafede iyi bir tehditi olsa da sol eli ile dribbling yaparken şuta kalktığı anlarda yüzdeleri düşüyor. Karar verme konusunda halen eksileri var. Şut-pas ya da penetre-şut konusundaki kararlarda sorunlar yaşayabiliyor, bu da top kaybına meyilli bir oyuncu yapmış durumda.

Sonuçta NBA’de ilk tur 13. sıradan seçilmiş bir isimden bahsediyoruz ve kumaşını tartışmaya gerek yok. Ancak diğer taraftan NBA’de tutunamadığı için bu sıralamanın biraz aldatıcı ve yanlış bir karar olduğunu da kabul etmek gerekli. Genç yaşında ilk kez ülkesinden çıkacak olması bir dezavantaj olsa da Kızıl Yıldız gibi mütevazi bütçeli bir takımın böyle potansiyelli bir isim için riske girmesi gayet normal ve gerekli. Dolayısıyla transferi bitirebilirlerse Loyd’un yerini kısmen de olsa doldurabileceklerini düşünüyorum ki zaten Avrupa piyasasında şuanda böyle bir isim yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …