Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’de Koç Kokoskov Ayrılırsa Adaylar Netleşti (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko‘da koç değişikliği gündemde.

Fenerbahçe Beko yöneticisi Komsuoğlu’nun Dallas Mavericks ile koç Kokoskov’un transferi konusunda görüşmelerin yapıldığını açıklamasıyla beraber Avrupa medyasında da Sırp koçun yerine düşünülen adaylar konusunda haberler yapılmaya başlandı.

BasketNews’da yer alan habere göre sarı lacivertlilerin önceliği halihazırda yardımcı koçluk görevini sürdüren Erdem Can ile yola devam etmek.

2015 yılından bu yana sarı lacivertlilerin teknik ekibinde görev alan 41 yaşındaki Can, geçen yaz da takımın başına geçirilmesi düşünürken göreve koç Kokoskov getirilmişti. Haberde taraftarların da favori adayının Can olduğu belirtilmiş.

Ancak bazı kaynakların Pınar Karşıyaka ile kontratı bulunan Ufuk Sarıca ve milli takımın başında bulunan Orhun Ene‘nin de adaylar arasında olduğunu belirttiğine vurgu yapılmış.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle şunu belirtmek lazım, koç Can elbette Obradovic gibi bir efsane ile yıllarca çalıştı, bu sezn da koç Kokoskov’dan eminim çok şey öğrenmiştir, gelecek vaadeden önemli koçlardan biri ülkemiz adına. Ancak örneğini daha önce bir çok kez gördüğümüz üzere başanternörlük için öncelikle bir alt seviyedeki takımlarda pişmek her zaman en doğru olanı. Daha önce Ufuk Sarıca, Ahmet Çakı, Orhun Ene gibi isimler de direkt olarak en üst seviyeden başlamanın zorluklarını da net olarak yaşadılar ve sonrasında bir alt seviyeye inerek bugünkü başarılı kariyerlerini inşa ettiler. Diğer taraftan uzun yıllar koç Obradovic’in yardımcılığını yapmış bir diğer isim Itoudis örneği de var karşımızda. Banvit’te başantrenörlük konusunda pişip sonrasında CSKA’nın başına geçmiş ve çok da başarılı bir kariyer sürdürmekte şuanda da. Bu kadar bütçeli ve önemli bir kadronun başına, henüz bu göreve mental ve baskı anlamında hazır olmadığını düşündüğüm koç Can’ı getirmenin ona da Fenerbahçe’ye de zarar verebileceğini düşünüyorum.

Koç Sarıca’nın Karşıyaka ile kapalı bir kontratı var bildiğim kadarıyla ve bunu sezonun kritik döneminde bozabileceklerini düşünmüyorum ki Karşıyaka yönetiminin de bu transfere ucunda bonservis olsa bile sıcak bakacağını sanmıyorum.

Fenerbahçe’nin son yıllarda TBF ile arası iyi ve koç Ene’nin de artık üst düzey takımlarda çalışabilecek şekilde hem mental hem de tecrübe anlamında hazır olduğunu biliyoruz. Eğer TBF bu transfere izin verirse Fenerbahçe adına en doğru hamle olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …