Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Beşiktaş’dan Bonservisle Oyuncu Alıyor! (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ING Basketbol Süper Ligi ekiplerimiz arasında bonservis bedelini de içeren bir transfer gerçekleşiyor.

BJKBasket’de yer alan habere göre Galatasaray, geçen sezon Beşiktaş Icrypex‘de fazla şans bulamayan Sadık Emir Kabaca‘nın haklarını bonservis ödeyerek alacak.

Resmi olmayan bilgilere göre bu bonservis bedeli 200 bin dolar olacak.

2.08 metre boyunda olan 2000 doğumlu Sadık, geçen sezon BSL’de ortalama 16.5 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, %25.0 3sayı, %56.1 serbest atış, %42.1 2sayı, 3.1 ribaund istatistikleriyle beklentilerin çok ama çok altında kalmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Sadık fiziksel olarak modern basketbolun tam da istediği özelliklere sahip olan bir 4 numara. Dış şut tehditi olması ve gerektiğinde topu yere vurabilmesi artı ribaundlardaki savaşçı kimliği onu özellikle hücumda potansiyelli bir isim yapıyor. Henüz 21 yaşında olduğunu unutmayalım ama şu da bir gerçek ki bu sezon koç Kandemir’den fazla süre alamasa da ortalama 16.5 dakikada aslında hiç fena değil, böyle genç bir oyuncunun kendisini gösterebilmesi adına bence yeterli. Ancak gel gelelim Sadık oyununun en önemli parçası olan dış şutlarda tam anlamıyla çember dövdü, 12-48 gibi çok kötü bir yüzdeyle oynadı. Bununla beraber 41 kere çizgiye gidip sadece 23 isabet çıkarabildi ki ikilik atışlarda da yüzdesi çpk kötüydü, bitiricilik konusunda hiç ama hiç güven vermedi. Yani aslında ondan en çok katkı beklenen iki alanda net olarak sınıfta kaldı. Bu da yetmezmiş gibi savunmada da çok acemice hatalar yaptı, özellikle topsuz adam savunmasında konsantrasyon sorunları yaşadığını, ribaundlarda da box-out yerine topa hamle yapıp pozisyonunu kaybettiğini çokça kez gördük.

Özetle ben Beşiktaş’da yeteri kadar süre alamadığına inanmıyorum, aksine Galatasaray’da da bu sürelerin üstüne çıkabileceğini düşünmüyorum. Evet kumaşı iyi bir oyuncu, önemli fiziksel artıları var ama çok çok çok çalışması gerekiyor BSL seviyesinde iyi ve istikrarlı bir görev adamı olabilmek için, bakın yıldız demiyorum, görev adamı… Dolayısıyla bir çok Türk oyuncu için söylediğimi tekrarlayacağım, eğer ligimizde böyle kısır bir yabancı sınırlaması olması onu bu seviyelerde görmemiz pek mümkün olmazdı, hele ki 200 bin Euro bonservis ödenip transfer edilmesi söz konusu bile değildi…

Umarım Sadık beni ve birçok basketbol severi yanıltır, Galatasaray’ın ona verdiği fırsatı iyi değerlendirir ve başta şutlarında istirkarı yakalayıp sonra da savunmadaki enerjisi ve çalışkanlığı ile koç Memnun’un rotasyonunda kendisine önemli bir yer edinebilir. 4 numarada kuşkusuz milli takımımız adına da önemli bir kazanç olur eğer kendisini bulup yeteneklerini istikrarlı şekilde geliştirmeye başlarsa.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …