Güncel Haberler

İDDİA: Asvel, Jones ile İmzaya Yakın (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele etmeye devam eden Fransa Betclic ELITE Pro A şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne yeni oyun kurucusunu buldu.

BeBasket’in haberine göre geçen sezon Maccabi Tel Aviv‘de forma giyen ve yakın zamanda serbest kalan Chris Jones ile büyük ölçüde anlaştılar, iş sadece imzaya kaldı.

Hatırlayacağınız üzere Bayern, Barça ve Fenerbahçe gibi önemli ekiplerle de adı birlikte anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu bu sezon ilk kez çıktığı Euroleague sahnesinde 34 maçta görev alırken 7 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 17:29 dakika süre alırken 7.0 sayı, %36.2 3sayı, 1.8 ribaund, 2.8 asist, 7.5 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Jones hakkındaki dataylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Asvel bildiğiniz üzere iki yıldız oyun kurucusu Heurtel ve Cole ile yollarını ayırdı. Şuana kadar da bu pozisyona sadece Okobo’yu eklediler. Genç oyuncunun Euroleague tecrübesi yok ki NBA’de de tutunamamış bir isim. Dolayısıyla onun için as oyun kurucu diyemeyiz. Diot tecrübesiyle ve Strazel de gençlik ateşiyle 1 numaraya destek vereceklerdir elbette ama sürelerin çoğunu alacak, takımı derleyip toplayıp Euroleague’in tozunu da yutmuş bir isme ihtiyaçları vardı. Bu isim için doğru adreslerden biri de halen serbest olan Jones elbette. Gerektiğinde skora da katkı verebileceğini gösteren ve savunmada Heurtel’in aksine bırakın defoyu önemli artıları olan, güçlü fiziği ve agresifliği ile topa iyi baskı yapan bir oyun kurucu. Dolayısıyla Asvel gibi mütevazi bütçesi olan bir takım için oyun kurucu pozisyonuna her özelliğiyle ve tabi maliyetiyle uyan bir isim.

Bayern’in Walden’ı tercih etmesi, Barça ile Fenerbahçe’nin de ilgiden öteye gitmeyen tavırları Asvel’in araya girerek transferi bitirmesini kolaylaştırmış durumda. Deliciliği ve soğuk kanlı tarzıyla Cole’a benzerlikleri bulunan Jones’un Asvel’in sisteminde çok faydalı olacağını her iki taraf için de kazan kazan hamlesi olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …