Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Hezonja’ya Teklifini İletti! (Analiz)

Gelecek sezon için yeniden yapılanma hamlelerine devam eden Turkish Airlines Euroleague ekibi Panathinaikos, geçen sezon takıma kiralık olarak katılan Hırvat yıldıza yeni teklifini sundu.

Mario Hezonja hatırlayacağınız üzere geçen sezonun ortasında Avrupa’ya dönmüş ve hakları FC Barcelona‘da olmasına rağmen İspanyol kulübünün izniyle Yeşiller’de kiralık olarak forma giymişti.

Hırvat yıldızın performansından memnun kalan Yunan ekibi onu takımda tutmak için Eurohoops’un haberine göre kendisine 2 yıllık toplam 2 milyon değerinde bir sözleşme teklif etti. Aslında oyuncu ve kulüp aralarında anlaştılar ama bir tek engel var, o da Barça’nın istediği bonservis bedeli.

İspanyol ekibinin istediği rakam 400 bin Euro ve Panathinakos bunu Hezonja’nın kendi cebinden ödemesi şartını da koşmuş durumda yaptığı teklifte.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hırvat forvet sezon ortasında geldiği Panathinaikos ile Euroleague sahnesinde 8 maçta görev alıp 6 tanesinde ilk beş başlamış, ortalama 22:41 dakika süre alırken 14.4 sayı, %36.6 3sayı, 2.5 ribaund, 1.3 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti. Ayrıca Yeşiller’le beraber Yunanistan Ligi şampiyonluğu da yaşamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Hezonja, NBA’e ilk gittiğinde büyük umutlarla potansiyeli çok yüksek bir isim olarak lanse edilmişti. Ancak orada beklentileri karşılayamadı, hatta bana kalırsa çok da fazla kaldı, ısrar etti. Deliciliği, fiziksel özellikleri, atletizmi ve şut tehditi Avrupa sahnesinde ona avantaj sağlarken, onu yıldız seviyesinde bir isim yaparken NBA’de sıradanlığın ötesine çıkamadı. Halihazırda bu özellikleri ile halen Euroleague sahnesinde özellikle hücumda fark yaratabileceğini de kısa süre içerisinde gösterdi zaten Pana forması ile. Uzun süredir maç yapmadığı için ritim bulması zor olabilir diyordum ama adaptasyon ve form tutma konusunda hiç sorun yaşamadı, sezon boyunca fiziksel olarak da çok iyi bir görüntü verdi. Papapetro ile beraber forvetteki uyumu, birbirlerini yedeklemeleriyle de çok faydalı oldular. Onu yeniden Euroleague sahnesinde izlemek çok keyifliydi.

Şimdi önemli bir karar verecek. Sezona yeniden yapılanarak başlayacak Panathinaikos’da mı kalacak yoksa Barça ile şampiyonluk kovalayan bir takımda önemli parçalarından biri mi olmayı tercih edecek. İki seçenk de Hezonja açısından bence makul. Ancak Pana’da forvet rotasyonunda Papapetrou’nun arkasında kalacağı kesin. Barça’da ise Hanga ve Claver’in takımdan ayrılmalarıyla 3 numara Abrines’in önünde kendisine ilk beşte yer bulması hayli yüksek bir ihtimal. Calathes, Higgins, Hezonja, Mirotic, Davies’den oluşan bir beşin de ne kadar çok can yakacağını söylemeye gerek bile olmaz sanırım. Ama diğer taraftan Hezonja’ya yakın kaynaklar oyuncunun Atina’da çok mutlu olduğunu ve Panathinaikos için oynamaya devam etmek istediğini de açık şekilde belirtiriyorlar.

https://youtu.be/WD-SYaRJKP0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …