Güncel Haberler

Fenerbahçe – Kokoskov – Dallas Üçgeni!

Geçen sezon özellikle ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes karşısında oynanan kötü basketbol sonrası Fenerbahçe Beko taraftarları yüksek sesle koç Igor Kokoskov‘un ayrılması konusunda fikirlerini dile getirmişlerdi.

Kulüple 2 yıl daha kontratı bulunan Sırp koça ise yönetimden destek geldi ve bu yaz döneminde onun liderliğinde istenen oyuncular bir bir kadroya katılarak yeni sezona daha güçlü bir Fenerbahçe yaratmak için tüm imkanlar seferber edilmişti.

Bu süreçte Henry, Polonara, Booker gibi önemli hamleleri tamamlayan, De Colo’yu da takımda tutan Fenerbahçe Beko‘da yeni sezon öncesi işler yolunda gidiyordu ki NBA’den can sıkıcı bir haber geldi.

Jason Kidd’i başantrenörlüğe getiren Dallas Mavericks, yardımcı ekibini oluşturma yolunda takımın süper yıldızı Doncic ile beraber Slovenya milli takımında EuroBasket 2017 şampiyonluğu yaşamış olan koç Kokoskov’a teklif götürdü. ABD basınında artık yüksek sesle bu transferin bitmeye yakın olduğu konuşulmaya başlandı.

Burada bir kaç kritik nokta var elbette; öncelikle koçun kontratında 2 yıl kaldı ama oyuncularda olduğu gibi bir NBA çıkış maddesi varsa eğer bu transfer yüksek ihtimalle olur. NBA’i ne kadar çok istediğini ve Doncic ile yeniden çalışma fırsatı bulmasının onun aklını çelebileceğini biliyoruz. Diğer taraftan kontratında bir opsiyon yoksa Fenerbahçe’nin onu bırakmak istemesi pek mantıklı değil. Transferler bitmiş ve takım onun isteğine göre yapılanmışken yeni bir koçla anlaşmak bence intihar olur. Bir ihtimal yardımcı koç Erdem Can’ın göreve gelmesini düşünüyor olabilir Fenerbahçe yönetimi ama bence bu genç koç için ağır bir yük olur. Evet yıllarca Obra’nın yanında çalışma fırsatı yakaladı ama unutmayalım ki benzer şekilde Itoudis de Obra’nın yanından ayrıldıktan sonra direkt bir Euroleague takımının başına geçmedi, önce daha alt seviyelerde mücadele eden Banvit’de başantrenör olarak kendisini kanıtladı, sonra CSKA’nın başına geçti.

Hal böyleyken Fenerbahçe’nin ne yapıp edip bu transferi engellemesi ve tabiki koç Kokoskov’u da istekli bir şekilde takımın başında kalma konusunda tatmin etmesi gerekiyor. Her ne kadar geçen sezonki performansından ve milli takımdaki başarısızlıklarından dolayı ben bir basketbol sever olarak onun Fenerbahçe başında kalmaması gerektiğini düşünsem de bunun için geç kalındı, sezon biter bitmez karar verilip, yapılanma da buna göre yeni koçla yapılmalıydı, böyle transferlerin neredeyse tamamı bittikten sonra değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …