Güncel Haberler

İDDİA: Daçka’ya Tanıdık Uzun Forvet (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, kadrosuna tanıdık bir uzun forvet ekliyor.

Son olarak Oldenburg‘da izlediğimiz daha önce ülkemizde koç Ernak yönetiminde Sakaryaspor forması da giymiş olan Nathan Boothe ile Basketfaul’ün haberine göre yeni sezon için anlaşmaya vardılar.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı 4 numara, geçen sezon BBL’de 28 maçta ortalama 24.0 dakika süre alırken 12.0 sayı, %37.3 3sayı, 4.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Boothe, dış şut tehditi ile öne çıkan bir uzun forvet. Oldenburg’da Mahalbasic gibi pasör bir pivotun da olmasıyla beraber saha yerleşiminde çok önemli bir rolü vardı. Özelikle ceza atışlarında çok güvenilir bir isim, rakip savunmaların durumuna göre kaymaları çok iyi yapıyor, adımını her zaman hazır tutuyor. Topsuz hareketliliği de iyi olan, ver-kaç pozisyonlarında aldığı pasları yumuşak bilekleriyle yüksek yüzdeyle pota altında bitiriyor. Bunun yanında alçak postta da silahları var; iki omzu üzerinden de dönerek ve geriye çekilerek gönderdiği şutlar ile artı ayak hareketleri sonrası fakeleri de kullanarak ayağını kaldırmadan da skor üretebilen bir uzun. Alçak posttan da yüksek posttan ya da perimetreden de pas becerileri olan, saha görüşü iyi bir uzun. Ribaundlarda özellikle kendi potasının altında sağlam box-out yapan, pozisyonunu koruyan bir isim. Savunma tarafında da pozisyon bilgisi yüksek ve sağlam ayakları, güçlü fiziği ile alçak postta itilmesi zor bir uzun, fiziksel temastan kaçmıyor genelde.

Gelelim eksilerine. Hücumdaki temel silahı dış şutlar olduğu için genelde çemberden uzak kalıyor ve bu da hücum ribaundlarındaki etkinliğini azaltıyor. Dribbling yeteneği sınırlı, topu minimum seviyede yere vuran bir forvet. Alçak postta bir kaç silahı var ama temeli yine şutlar üzerine, bu da onu tahmin edilebilir bir oyuncu yapıyor. Savunma tarafında atlet ve yüzü dönük etkinliği fazla olan forvetlere karşı da ikili oyunlarda adam değişmelerde kısaların karşısında da genelde ağır kalıyor, yanal haraketliliği iyi değil. Atletik özelliklerinin de fazla olmaması, genelde ayaklarını yere basarak oynaması savunmadaki dezavantajlarından birisi.

Koç Ernak ile daha önce Sakarya çatısı altında birlikte oldular. Dolayısıyla koç onun artılarını eksilerini çok iyi biliyor ki Oldenburg’da özellikle hücum performansını geliştirdiği bir gerçek. Luther’den alamadıkları verimi bu kez ondan almaya çalışacaklar. Eğer dış şutlar dışında ribaundlarda agresif oynayıp bu alanda da iyi katkı verip, alçak post etkinliğini biraz daha geliştirebilirse 4 numarada koç Ernak’ın istediği özellikle hücum katkısını verebilir, kumaşı ve tecrübesi elbette Luther’dan daha iyi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …