Güncel Haberler

İDDİA: Okben, Galatasaray Yolunda

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Geçen sezon Petkim Spor forması ile izlediğimiz Okben Ulubay ile sarı kırmızılılar Basketfaul’ün haberine göre imza aşamasındalar, yakında resmi açıklama gelebilir.

2.01 metre boyunda olan 1996 doğumlu solak kanat oyuncusu geçen sezon BSL’de 11 maçta ortalama 23.5 dakika sahada kalırken 7.9 sayı, %42.5 3sayı, 1.8 ribaund, 2.3 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Anadolu Efes altyapısında basketbola başlayan Okben, sonrasında A takımda da lacivert beyazlıların formasını giymiş, ardından sırasıyla Yeşilgiresun, Darüşşafaka ve FMP formalarını terlettikten sonra son olarak İzmir ekibinin başarısı için mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

FMP’de iyi işlere imza attıktan ve olgun bir basketbol ortaya koyduktan sonra Petkim geçen sezon ortasında onu takıma katarak bir kez daha BSL sahnesinde şans verdi. Alt yapılardan itibaren özellikle hücumdaki yetenek paketiyle ülke basketbolunun çok şey beklediği isimlerden biri Okben ama açıkçası geçen sezon da Petkim ile bana göre beklentileri hiç ama hiç karşılayamadı, vasatın üstüne çıkamadı performansı. Evet artık bencillik ve savrukluk gibi kötü huylarını törpilemiş, daha verimli bir oyuncu var karşımızda ama çoğunlukla dış şutlara dayalı, 2.01 metre boyunda olmasına rağmen ribaundlara çok sınırlı katkı veren, savunmada halen ciddi eksileri olan, tek yönlü bir oyuncu. Artık 25 yaşına geldi, genç bir oyuncu değil kesinlikle.

Galatasaray ligimizdeki 5 yabancı kuralı nedeniyle ona bir kez daha şans verecek ama inanın ligimizdeki bir çok yerli oyuncu gibi Okben’e de verilen bu şans tamamiyle yabancı sınırlamasından kaynaklı. Diğer Avrupa liglerinde olduğu gibi daha cömert bir yabancı kuralımız olsa Okben bu formu ve katkısıyla ya TBL’de ya da yine Adriyatik Ligi’nin sıradan takımlarından birinde forma giyebilirdi. Acilen kendisini geliştirme konusunda ivmesini arttırmalı, halen elinde bulunan hücum yeteneklerini olabilecek en iyi seviyeye çıkararak, savunmada da enerjisini yükselterek kendisini kanıtlamalı. Öncelikle artık bir yıldız olamayacağını, bir rol oyuncusu olarak takıma neler katabileceğini öğrenmeli, bu konuda kendisini geliştirmeli. Yıldız olma şansını ve hayallarını 2-3 yıl önce geride bıraktı bile, önce bunu kabul etmeli…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …