Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi’ye Letonyalı Skorer (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi kadrosunu Letonyalı bir skorer ile güçlendirdi.

Son olarak Gottingen forması ile izlediğimiz Rihards Lomazs ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

Hatırlayacağınız üzere daha önce Sportando oyuncunun Beşiktaş ile anlaşmaya yakın olduğunu iddia etmişti.

25 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Lomazs, geçen sezon BBL’de 21 maçta ortalama 28.5 dakika süre alırken, 16.6 sayı, %43.8 3sayı, 1.6 ribaund, 3.5 asist, 1.0 top çalma, 12.4 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Letonyalı şutör hakkındaki detaylı anaizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Merkezefendi cephesinden bu transfere bakarsak… Ligin yeni takımlarından biri olarak elbette ilk hedefleri düşmemek, ligde kalıcı olmak olacaktır. Lomazs da bunu daha yeni Gottingen’de başarılı olarak tecrübe etmiş bir skorer. Orada takıma hücumda liderlik etmiş, etkili dış şutlarının yanı sıra takımın ikinci organizatörür olarak da arkadaşlarını derleyip toplayan isim olmuştu. Özellikle Merkezefendi bir numara daha delici ve atletik özellikleri ön plana çıkan, yine organizasyon becerisi kuvvetli, bencil olmayan bir takım oyuncusu bulabilirse Lomazs’ın etkinliği ve verimliliği bir kat daha artacaktır. Sestina ve Upson gibi uzunların pota altındaki etkinliği karşısında Lomazs ceza atışları konusunda da önemli fırsatlar yakalayacaktır, özellikle hücumda çok faydalı olacağını, gelişimini yüksek ivme ile Denizli ekibinde de sürdüreceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …