Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Letonyalı Şutör Lomazs ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, Letonyalı bir şutör ile anlaşmak üzere.

Sportando’nun haberine göre geçen sezon Gottingen forması giyen Rihards Lomazs ile anlaşmak üzereler. Letonyalı şutör ile Almanya ve VTB Ligi’nden takımlar devre de olsa Beşiktaş transferi bitirmeye yakın.

25 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Lomazs, geçen sezon BBL’de 21 maçta ortalama 28.5 dakika süre alırken, 16.6 sayı, %43.8 3sayı, 1.6 ribaund, 3.5 asist, 1.0 top çalma, 12.4 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Lomazs yüksek yüzdeli dış şutları ile ön plana çıkan bir guard. Yerde az sıçrayarak dengeli ve çabuk bir şut mekaniğine sahip. Bu da onu hem ceza atışlarında, hem perdelerden çıkarak geldiği yakala at pozisyonlarda, hem de dribbling üst şutlarda avantajlı bir konuma getiriyor. Yumuşak bileği ile ritmini bulduğu zaman yay gerisinden durdurulması zor bir oyuncu. Zaten hücumdaki en önemli silahı da dış şutlar diyebiliriz. Penetre özelliği var, potaya direkt atak edebildiği gibi orta mesafe tehditi de mevcut, artı olarak topsuz katlarla da kendisine pozisyon yaratabiliyor ama bunlar genelde ikinci ya da üçüncü opsiyonlar ve fazla kullanmıyor. Ribaundlar konusunda pozisyonuna göre verimli bir isim, özellikle havuza düşen topları takip ederek takımına bu alanda katkı sağlıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle hücumda tek yönlü bir isim. Şutlar dışındaki diğer konularda henüz katetmesi gereken çok yol var. Aslında saha görüşü iyi ve pas yetenekleri de var ama bunları kullanma alışkanlığı pek yok. Bu da onun sadece bitirici rolüyle rotasyonda yer alabilmesini sağlıyor. Savunma tarafında her ne kadar gayretli ve çalışkan bir isim olsa da düşük atletizmi ve yeteri kadar çabuk olmaması nedeniyle özellikle delici guardlara karşı sorun yaşayabiliyor. Ayrıca alçak postta yer almayı ve fiziksel temasa girmeyi sevmiyor, bu da kalıplı ve uzun guardların onu içeriye götürüp rahatlıkla üstünlük krmasına neden oluyor.

Sonuçta Beşiktaş bütçesi sınırlı olan ve yabancı oyuncularını dahi uygun maliyetli, olabildiğince genç ve gelişime açık isimlerden seçen bir takım. Lomazs da bu kriterlere uyuyor. Asvel ile Euroleague sahnesinde beklentileri karşılayamadı, henüz hazır olmadığını gördük. Ama sezonun ikinci kısmında Gottingen’e liderlik etti ve BBL’nin mütevazi takımlarından biri olan ekibini play-off potasına kadar yaklaştırmayı başardı. Beşiktaş’da da etkili dış şutlarıyla çok faydalı olacağını, organizasyon ve savunma gibi diğer özelliklerini de geliştirmek için iyi fırsatlar yakalayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …