Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan’dan Tecrübeli Forvet Takviyesi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni takımlarından VTB Ligi temsilcisi Unics Kazan kadrosunu tecrübeli bir forvet ile güçlendirdi.

Geçen sezon Zenit forması ile izlediğimiz Gürcistan pasaportu bulunan Birleşik Amerikalı uzun forvet Will Thomas ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon VTB Ligi’nde 27 maçta ortalama 26.5 dakika süre alırken 11.5 sayı, %36.8 3sayı, 5.4 ribaund, 1.8 asist, 1.0 top çalma, 16.9 verimlilik puanı ve Euroleague’de ise 39 maçta ortalama 26.4 dakika sahada kalırken 9.3 sayıi %41.9 3sayıi 4.9 ribaund, 1.4 asist, 13.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak forvet, hücumda çok yönlü oyunu ile bilinen bir isim. Bir yıldız değil ama sahada herşeyi ortalamanın üstünde yapabilen çok faydalı bir oyuncu. EuroCup ve Euroleague’deki tecrübesi, uzun yıllar buralarda istikrarlı bir şekilde kendisine kontrat bulabilmesi çok önemli ve değerli. Üst düzey bir profesyonel, kendisini her zaman hazır tutan, dakikalarını ya da takımdaki rolünü problem etmeyen bir isim. Yeniden yapılanan Kazan’da da kendisine kesinlikle yer bulabilecektir ki dış şutlarının ve orta mesafe tehditinin yanında alçak postta da etkili bir isim olması koç Priftis’in forvette ona daha fazla süre vermesine neden olacaktır.

İlerleyen yaşıyla birlikte bacakları biraz daha ağırlaştı ve savunmada artık perimetrede zaman zaman sorun yaşayabiliyor atlet ve çabuk rakiplere karşı ama halen pozisyon bilgisi, oyunu iyi okuması ve zamanlaması sayesinde savunmada takımını yanlız bırakmıyor. Ayrıca alçak postta da rakipleri ile göğüs göğüse mücadele edebilmesi temastan kaçmaması önemli. Pasör özellikleri belki de halen vasat noktalarından biri. Bu nedenle de koç Priftis’in onun dakikalarını Vorontsevich ile dengelemesi muhtemel. Gerektiğinde kenardan da gelerek hücuma bitirici olarak artılar getirip, ribaundlara enerji getirmesi faydalı olacaktır ama süreleri arttıkça takımın pas trafiğini, ritmini aşağı çekebilir çoğunlukla skora konsantre olduğu için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …