Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’un Yıldızı Wiltjer, Tenerife ile Anlaştı

Gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin iddialı takımlarından biri olacak İspanya Liga Endesa temsilcisi Lenovo Tenerife, kadrosunu yıldız bir uzunla güçlendirdi.

Geçen sezon ülkemizde Türk Telekom‘un başarısı için ter döken Kyle Wiltjer ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki Kanadalı yıldız geçen sezon BSL’de 32 maçta ortalama 32.7 dakika süre alırken 18.5 sayı, %44.3 3sayı, 5.6 ribaund, 2.1 asist, 16.2 verimlilk puanı ve BCL’de 12 maçta ortalama 33.2 dakika sahada kalırken 15.2 sayı, %32.1 3sayı, 5.3 ribaund, 2.2 asist, 12.5 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

Özellikle dış şut tehditi ile fark yaratan bir uzun olan Wiltjer, son sezonlarda kalınlaşması ve gelişen fiziğiyle artık pota altında da bir tehdit. Dolayısıyla hem 4 hem de 5 numarada takıma hücumda büyük katkılar veren, her maç 15+ sayı katkısı verebildiği gibi ribaundlarda da iki pota altında birden etkili olan, çok değerli bir parça. Açıkçası BCL sahnesinde yıldız seviyesinde olan bir uzunu İspanyol takımlarına kaptırdığımız için üzgünüm, keşke onu Telekom ya da başka bir takımımızda görmeye devam edebilseydik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …