Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Kanat Rotasyonu İçin Seeley’i Düşünüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de transferin aktif takımlarından biri olan Olympiakos, kanat rotasyonu iin tecrübeli bir ismi gündemine aldı.

Lighty ve Hollins’de istediği sonuçları alamayan Yunan ekibi, Eurohoops’un haberine göre son olark FC Bayern Munich forması ile izlediğimiz D.J. Seeley ile ilgileniyor. Ancak haberde herhangi bir teklif yapılmadığı da belirtilmiş.

1.93 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu BBL’de 36 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 12.4 sayı, %40.7 3sayı, 2.0 ribaund, 2.7 asist ve Euroleague sahnesinde ise 27 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 8.1 sayı, %51.5 3sayı, 1.0 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Seeley bu sezon Avrupa’da izlediğimiz en dengeli en saf şutörlerden biriydi. Gerek ceza üçlüklerinde gerekse dribbling üstü üçlüklerde yüksek yüzdeyle oynadı. Tepe ikili oyunlarında dribblingi kesmeden eşleşmeye göre bulduğu üçlükler ya da bir kaç dribbling ile potaya giderek bulduğu orta mesafelerle çok etkili oldu. Özellikle bu alanda kendisini çok geliştirdi, artık savunmacısından teması alıp geriye ya da yana adım alarak kendisine alan açabiliyor ki bu noktada bulduğu şutları durdurmak neredeyse imkansız, onun ritminin insafına kalıyor savunmacılar. Ceza atışlarında da acele etmiyor, savunmayı doğru okuyup fakeleri de doğru bir şekilde kullanıyor. Çok yumuşak bilekleri ve düzgün bir bileği var. Gerektiği kadar, fazla sıçramadan dengeli bir kalkışı var. Hücumda topsuz katları da koç Trinchieri’nin pasa dayalı sisteminde daha fazla kullandı bu sezon. Ayrıca tepeden ya da forvetten onun dribblingleri ile başlayan ikili oyunlarda pası da verebiliyor, bu da savunmacıların sadece onun şutuna konsantre olmasını zorlaştırıyor. Savunma tarafında da çalışkan bir isim, çabuk elleri ile topa baskı yapıp, rakiplere kolay geçit vermiyor. Yanal hareketliliği de ortalama seviyede.

Gelelim eksilerine. Öncelikle fiziksel anlamda sorun yaşayabilen bir oyuncu. Pozisyonu için genelde ince ve güçsüz kalıyor. Bu da hem penetre ile potaya gidişlerde trafik içinde zorlanmasına hem de sert ve kalıplı kanat oyuncularına karşı özellikle alçak postta etkisiz kalmasına neden oluyor. Diğer taraftan ribaundlarda beklentileri karşılayamayan bir oyuncu, pozisyonu için vasat bir isim. Fiziksel teması çok sevmemesi ve potadan uzakta oynaması da bunun bir diğer nedeni. Asistler konusunda artan tecrübesi ile kendisini biraz daha geliştirdi ama halen hücumda neredeyse tek yönlü bir silah konumunda.

Özetle onun için komple bir skorer demek zor, bir şutör demek daha doğru olur. Ama zaten Olympiakos’un da bu tarz bir isme ihtiyacı olduğunu biliyoruz, geçen sezon Vezenkov dışında kimseden istikrarlı dış şut katkısı alamamışlardı. Seeley onlara bunu sağlayabilecek, tecrübesi ve oyun bilgisi sayesinde oyunun diğer alanlarında da sırıtmayacak bir isim. Dolayısıyla kenardan gelerek de ilk beşte sahaya çıkarak da katkı verebilecek, kendisini her zaman hazır tutan kaliteli bir profesyoneli kadrosuna katmış olacak Olympiakos. Avrupa’da artık bu tarz şutörler zor bulunuyor, değerini bilmek gerekli.

https://www.youtube.com/watch?v=no8lGL2TdTk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …