Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Granger ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de transferin en aktif ekiplerinden TD Systems Baskonia, guard rotasyonuna bir takviye yapmaya daha hazırlanıyor.

Son olarak Alba Berlin forması ile izlediğimiz Jayson Granger ile Eurohoops’un haberine göre 1+1 yıllık kontrat konusunda büyük ölçüde anlaştılar. Uruguaylı guard, 2017-20 arası İspanyol ekibinin formasını giymişti. Tecrübeli guard ile Zalgiris de ilgileniyordu ve takımı Alba da onu tutmak istiyor.

1.89 metre boyunda olan 31 yaşındaki Granger, bu sezon Euroleague’de 28 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 8.1 sayı, %33.6 3sayı, 2.7 ribaund, 4.9 asist, 1.0 top çalma ve BBL’de ulaşılan şampiyonluk yolunda 34 maçta ortalama 22.2 dakika sahada kalırken 8.6 sayı, %35.3 3sayı, 2.3 ribaund, 5.2 asist, 1.0 top çalma istatistikleriile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Granger hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA yapmıştım.

Gelelim Baskonia’ya transferine… Koç Ivanovic yönetimindeki İspanyol ekibi sezon içinde Vildoza’yı transfer döneminde de Henry’yi kaybettikten sonra Baldwin’i as oyun kurucu olarak takıma dahil ederek önemli bir hamle yapmıştı. Ama hem onun sürelerini dengeleyebilecek, hem de gerektiğinde onunla birlikte sahayı paylaşabilecek tecrübeli bir isme daha ihtiyaçları vardı. Bu anlamda Uruguaylı guard kesinlikle doğru hamlelerden biri olur. Hem kulübü hem de ülkeyi tanıması adaptasyon süreci gibi konularda sıkıntı yaşamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca savunmadaki katkıları, güçlü fiziği ve liderlik özellikleri ile koç Ivanovic ile de iyi anlaşacaklarını düşünüyorum. Yeri geldiği zaman kenardan gelerek takıma skor anlamında da önemli katkılar verebilecek olması, birebirleri ile hücuma farklı bir boyut getirmesi Euroleague sahnesinde halen çok değerli ki takımı BBL şampiyonluğuna ulaşırken orada da bu hünerlerini hatırlatmıştı. Çok yönlü oyunu ve tecrübesi ile rotasyondaki alternatif guard rolünü çok iyi şekilde dolduracağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …