Güncel Haberler

İDDİA: Bayern’in Gündeminde Jones Var (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Almanya easyCredit BBL ekiplerinden FC Bayern Munich, yeni oyun kurucusu için ilk adayını belirledi.

Geçtiğimiz günlerde Maccabi Tel Aviv tarafından serbest bırakılan Chris Jones ile ilgileniyorlar BasketInside’ın haberine göre. Daha önce adı Baskonia, Barcelona, Kızıl Yıldız ve temsilcimiz Fenerbahçe ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu bu sezon ilk kez çıktığı Euroleague sahnesinde 34 maçta görev alırken 7 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 17:29 dakika süre alırken 7.0 sayı, %36.2 3sayı, 1.8 ribaund, 2.8 asist, 7.5 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Jones hakkındaki dataylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere Bayern açısından bakacak olursak… Baldwin’i kaybeden Bavyera ekibinde direksiyona oturması ve takıma liderlik etmesi beklenen bir oyun kurucu arayışı var. Koç Trinchieri’nin sisteminde Baldwin’in ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Dolayısıyla onun yerini doldurmak kolay olmayacak. Evet Jones onun kadar atlet ve agresif bir guard değil belki ama hem dış şut katkısı hem de oyun kuruculuk becerileri çok daha iyi seviyede. İlk kez çıktığı Euroleague sahnesinde de sahada kaldığı sürelerde oyunun iki alanında da sırıtmadı. Wilbekin’in gölgesinde fazla kaldı, süreleri sınırlıydı. Bayern’de İtalyan koçun onu ilk beş olarak düşündüğünü dikkate aldığımızda tek soru işareti Euroleague sahnesinde bu sorumluluğu kaldırıp kaldıramayacağı olacak. Çünkü sadece takımı organize edip savunmaya enerji katması burada yeterli olmayacak. Bursa formasıyla sergilediği liderlik ve skorer özelliklerini de Euroleague sahnesinde ortaya çıkarması gerekecek. Soğuk kanlılığı ve kaliteli karakteri ile adaptasyon konusunda sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Baldwin’e göre daha oturaklı bir oyun kurucu ve onun da koç Trinchieri mentörlüğünde sezon içerisinde kendisini geliştirip yıldıza dönüşebilecek bir kumaşı olduğunu düşünüyorum. Mütevazi bir bütçeyle yola çıkan Bayern için piyasadaki doğru hamlelerden biri olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …