Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan, Vorontsevich ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Unics Kazan, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Geçen sezon Nizhny Novgorod forması ile izlediğimiz Andrey Vorontsevich ile 1+1 yıllık kontrat imzaladılar.

33 yaşında olan 2.07 metre boyundaki tecrübeli forvet, geçen sezon VTB Ligi‘nde 11 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken, 10.5 sayı, %29.5 3sayı, 5.7 ribaund, 1.3 asist, 1.0 blok ve BCL’de ise 5 maçta ortalama 31.2 dakika sahada kalırken 14.6 sayı, %4.0 3sayı, 6.6 ribaund, 2.6 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Etkili dış şutları, yüksek oyun zekası, ribaundlardaki savaşçı ve mücadeleci kimliği artı ilerleyen yaşına rağmen halen mobil bir uzun olması onun en önemli artıları. İkili oyunlarda perde sonrası dışa açılarak bulduğu üçlükler, dribbling üstü potaya gidebilmesi ve özellikle hücum ribaundlarındaki agresif oyunu onu Euroleague seviyesi içi halen değerli bir görev adamı yapıyor ki savunmada da sert ve çalışkan bir isim olduğunu, blok tehditi olduğunu da unutmayalım. Onu Unics adına değerli kılan bir diğer özellikle de Euroleague’in yeni takımı olarak daha önce yıllarca bu sahnenin tozunu yutmuş, tam 3 kez şampiyon olmuş bir tecrübenin takımda onlarla birlikte olacak olması.

Basketbola verdiği kısa aranın ardından geçen sezon ortasında Novgorod ile parkelere dönen Vorontsevich, kaliteli karakteri, çalışma etiği, istikrarı ve liderliği ile takımını Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a kadar taşımayı başarmıştı. Elbette Kazan’da Euroleague sahnesinde dakikaları ve sorumluluğu biraz azalacaktır ama bunu sorun etmeyecek, kenardan da her zaman hazır gelebilecek seviyede çalışan, üst düzey bir profesyonel. Yeniden yapılanan Kazan adına transfer döneminin en doğru hamlelerinden biri oldu onu kadroya eklemek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …