Güncel Haberler

İDDİA: Koç Sarıca ile Stimac Yeniden Buluşuyorlar! (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin son finalisti olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, uzun rotasyonuna tanıdık bir ismi eklemek üzere.

Mozzart Sport’un haberine göre İzmir ekibi daha önce ülkemizde 6 farklı takımda oynamış olan, geçen sezon Bahçeşehir Koleji forması ile izlediğimiz Vladimir Stimac ile anlaşmak üzere.

Transfer gerçekleşirse 2016-17 sezonunda Beşiktaş çatısı altında buluşan koç Sarıca ve Stimac bu kez de Karşıyaka’nın başarısı için bir araya gelmiş olacaklar.

2.11 metre boyunda olan 33 yaşındaki Sırp uzun geçen seozn BSL’de 11 maçta ortalama 31.9 dakika süre alırken 16.4 sayı, 9.6 ribaund, 1.9 asist, 16.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Savaşçı kimliği, fiziksel temastan kaçmayan oyunu, boyalı alandaki etkinliği ve tabiki tecrübesi ile tekrar döndüğü Kızıl Yıldız’da pota altı rotasyonunda önemli bir parça olmuştu geçtiğimiz sezon. Artık Euroleague sahnesi için biraz ağır kalacağını söyleyebiliriz ki bir sene daha yaşlandı. Zaten bu nedenle de üst düzey takımlar bu sefer ona ilgi göstermediler. Özellikle günümüz basketbolunun temel taşlarından olan adam değişmeli ikili oyun savunmalarında ağır kalan, kısaların karşısında duramayan bir uzun Stimac, savunmada onu korumak giderek zorlaşıyor artan tempoda.

Morgan geçen sezona koç Sarıca’nın sisteminde alçak posttan yaptığı tehdit ve üretimle çok önemli bir parçaydı. Şimdi Stimac ile bunu yeniden yakalayabilirler. Yüksek tecrübesi, ayaklarını yere sağlam basması ve sırtı dönük bir çok silahı bulunması onu hücumda halen değerli bir silah yapıyor. Ayrıca ilerleyen yaşına rağmen Bahçeşehir’de de ribaunlar konusunda ne kadar etkili olduğunu gördük. Morgan’dan doğacak bu açığı da kapatabilecek bir uzun kuşkusuz. Orta mesafe şut tehditinin yanı sıra, Baçeşehir döneminde maç başına 2 üçlük denediğini toplamda %36.4 isabet oranı yakaladığını da belirtelim. Her ne kadar hücumda böyle önemli artılara sahip olsa da tecrübeli uzunun hem BSL hem de BCL’yi tek başına kaldırması zor. Evet arkasında bir diğer tecrübeli uzun Semih olacak ama o da benzer tarzda bir uzun. Hangisi oyunda olursa olsun Karşıyaka’nın ikli oyun savunmasında sorun yaşaması yüksek ihtimal. Burada çözüm büyük olasılıkla 5 numarayı çember altında bırakıp diğer oyuncuların rotasyonla ikili oyunları savunması olacak, bu da takım olarak birlikte çok çalışmayı gerektiren, orturtması zor bir savunma günümüzde.

Savunmadaki zaaflarına rağmen, kalteli karakteri, üst düzey profesyonelliği, tecrübesi, hücumdaki ve ribaundlardaki etkili performansı, ligimizi ve ülkemizi çok iyi tanıması, daha da önemlisi koç Sarıca’nın sistemini bilmesiyle doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Savunmadaki zaafları koç Sarıca ve takım arkadaşları tarafından kısmen de olsa kapatılabilirse çok faydalı olur, sahada kaldığı dakikalar da artar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …