Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi’nin Yeni Uzunu İsrail’den (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi, kadrosunu Birleşik Amerikalı bir uzunla güçlendirdi.

Geçen sezon Hapoel Holon forması ile izlediğimiz Nathan Sestina ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Sestina, Nisan ayında katıldığı takımında Winner Ligi sahnesinde 14 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 10.4 sayı, %40.0 3sayı, 3.6 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sestina, dış şut tehditi ve atletik özellikleri ile bilinen bir uzun, hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. 3 sayı silahı beraber topu da yere vurarak potaya gidebilmesi sayesinde yüzü dönük etkinliği daha fazla olan bir uzun. Alçak postta sırtı dönük aldığı pozisyonları bile yüzünü dönerek ya da geriye çekilerek attığı şutlarla bitirmeyi tercih ediyor. Bu nedenle de genelde perimetre dışında kalmayı tercih ediyor, oradan potaya doğru atak ediyor ikili oyunlarda ya da hücum ribaundlarında. Potaya topsuz hareketliği de iyi seviyede ve göründen çok daha atletik bir uzun, patlayıcılığı da iyi durumda ve çembere yakın pozisyonları çoğunlukla smaçla bitiriyor. Yüksek motorlu bir uzun, tam sahada koşmayı ve bitirici olmayı da geçiş hücumlarında trailer gelerek savunma yerleşmeden ortaya dalarak pozisyon almayı da seviyor. Güçlü bir oyuncu ve temas aldığı atışlarda da sonuca gidiyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Öncelikle alçak postta sırtı dönük silahlarının sınırlı olması önemli bir dezavantaj, en azından bir kaç ayak hareketi ve dönüş eklemeli portföyüne ki aslında atletizmi ve güçlü fiziği ile önemli artılara sahip pota altında da. Pozisyonuna göre vasat bir ribaundçu. Şutuna fazla güvenmesi ve potadan uzak kalmayı tercih etmesi, savunmada da ribaundu arkadaşlarına bırakıp hızlı hücumu bitirmeye, koşmaya odaklanmasıyla beklentilerin altında kalıyor oyunun bu alanında. Box etmeyi ve topu kovalamadan önce adamını etkisiz hale getirmeyi öğrenmeli. Avrupa basketbolunda henüz çok toy ve özellikle savunmada pozisyon bilgisi, rotasyon zamanlamaları gibi konularda daha katedecek yolu var. Ayrıca ikili oyun savunmasında da çabuk forvetlere karşı perimetrede ağır kalabiliyor, adam değişmelerde de guardlar yanal hareketliliği iyi olmadığı için ona karşı atak edip avantaj sağlıyorlar.

Özetle Sestina, atletik özellikleri, dış şut tehditi ve yüksek motoruyla heyecan verici bir genç uzun. Kentucky gibi kaliteli bir okuldan geliyor olması, gerek basketbol bilgisi gerekse çalışma etiği anlamında kafalarda soru işareti bırakmayan bir durum. Sonuçta Denizli’de üzerinde bir baskı olmayacak ve burada hücumdaki artılarını sahneye koymaya çalışırken savunmada ve ribaundlar konusunda da gelişebilirse Avrupa basketbolundaki modern şutör uzunlardan biri olarak kendisine yer bulabilir ve tabiki Denizli’de çok faydalı olur, sonuçta kontrat 2 yıllık yapıldı, gelişim ve adaptasyon için kredi vermek gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …