Güncel Haberler

RESMİ: Milano, Melli’nin Döndüğünü Açıkladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 29 yıl aradan sonra Final Four’a kalma başarısı gösteren AX Armani Exhange Olimpia Milano, çıtayı bu seviyede tutmak için önemli bir hamleye daha imza attı.

Son olarak NBA’de Dallas Mavericks forması ile izlediğimiz, daha önce 2011-15 yılları arasında da Milano forması giymiş olan Nicolo Melli ile 3 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

Tecrübeli forvet hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.05 metre boyunda olan 30 yaşındaki İtalyan forvet, NBA’deki 2 yıllık kariyerinde önce Pelicans sonra da Mavs formalarını terletmiş, geçen sezon 45 maçta sahada yer alırken sadece 2.9 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Transferin resmileşmesinin ardından Melli şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle 6 yıl sonra yeniden bir çocukken kapısından girdiğim, geliştiğim, ilk kez üst seviye maçlara çıktığım ve unutulmaz bir şampiyonluk yaşadığım kulübüme geri döndüğüm için çok mutluyum. Elbette buraya farklı bir oyuncu olarak dönüyorum çünkü ülkemden uzakta önemli takımlarda oynadım, orada da kupalar kaldırdım ve çok fazla tecrübe biriktirdim. Milano da benim son bıraktığım halinden çok farklı; yeni oyuncular, yeni teknik ekip hatta yönetim bile değişmiş durumda. Ve tabiki teknik ekibe, yönetime, takımın sahiplerine çok teşekkür ediyorum beni buraya getirmek için gösterdikleri çaba ve güven için. Kulüpte aslında değişmeyen şeyler de var; kazanma mentalitesi, her zaman zirveyi kovalama ve tabiki müthiş tutkulu, yeniden takımla bütünleşmek isteyen bir taraftar topluluğu. İşte bu sebeplerden ötürü 6 yıl aranın ardından buraya gelmeyi istedim, beni bunlar motive etti.

Olimpia Milano Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …