Güncel Haberler

FLAŞ: Milano ile Melli Anlaştı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four’a kalarak uzun yıllardır aradığı başarıyı elde eden AX Armani Exchange Milano bu seviyedeki yerini koruyabilmek için iddialı bir kadro kurmaya çalışıyor.

SDNA ve Eurohoops’da yer alan haberlere göre LeDay ile yolların ayrılmasının ardından İtalya milli takımının kaptanı Nicolo Melli ile 2 yıllık bir anlaşma imzalayacaklar.

30 yaşındaki tecrübeli uzun, NBA macerasına başlamadan önce 2 sezon boyunca sarı lacivertli formayı giymiş, toplamda 151 maça çıkmıştı. Son sezonunda, 2018-19 sezonunda ise 78 maçta ortalama 8.7 sayı, 4.4 ribaund, 1.9 asist istatistkleri ile mücadele etmişti. Fenerbahçe öncesi ise Brose Bamberg ve Milano formasları giymişti.

Melli, NBA’deki 2 yıllık kariyerinde önce Pelicans sonra da Mavs formalarını terletmiş, bu sezon 45 maçta sahada yer alırken sadece 2.9 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

İlk NBA yaptığı sezonda da bunun hatalı bir seçim olduğunu belirtmiştim. Çünkü Melli zekası ile oynayan, ayakları yerdeyken daha etkili olan ve boy anlamında NBA için 4 numara seviyesinde bir oyuncu. Bu nedenle de koç Carlislie atletik özellikleri ve çabukluğu daha iyi durumda olan, bir başka dış şut tehditi buluna Kleber’i daha az yetenekli olsa da Melli’nin önünde tercih etti rotasyonda. Melli Euroleague sahnesinde modern 4-5 tanımına uyan özel bir uzun. Gerektiğinde 5 numarada da rahatlıkla, güvenerek süre verebilirsiniz. Milano’da gerek Hines ile gerekse Mitoglou ile beraber oynayabilecek özelliklere sahip. Halihazırda LeDay, Datome ve Brooks gibi isimleri 4 numarada deneyen ama onlardan üst düzey verim alamamasına rağmen Final Four yapmayı başarmış, finali de kıl payı kaçırmış Milano için çok ama çok değerli bir ekleme olur.

Günümüz basketbolunda uzunların dış şut tehditi kadar alçak posttaki birebirleri ve gerektiğinde bıradan dağıttıkları da paslar da kritik önem taşıyor, bu meziyetlere sahip olan oyuncular Euroleague sahnesinde bir çok kez x-faktör olarak takımlarına galibiyetler kazandırıyorlar. İşte Melli de bu isimlerden biri ve daha önce Milano forması giymiş olması, koç Messina ile birbirlerini iyi tanıyor olmaları da onun mental olarak adaptasyon sürecini hızlıca atlatmasını sağlayacaktır. LeDay’den çok daha zeki ve basketbol bilgisi yüksek bir oyuncu olan Melli’nin guardların da işini çok rahatlatacağını düşünüyorum, kesinlikle güç dengelerini değiştirecek nitelikte bir transfer olur eğer Milano sonlandırabilirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …