Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep Yeni Guardını Danimarka’da Buldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep yeni guardını Danimarka’da buldu.

Son olarak Bakken Bears forması ile izlediğimiz Q.J. Peterson ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 8 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken, 17.9 sayı, %40.4 3sayı, 4.4 ribaund, 3.4 asist, 1.5 top çalma, 14.9 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti. Temsilcimiz Galatasaray karşısında ürettiği 35 sayı ile de dikkatleri üstüne toplamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Peterson atletik özellikleri ve sürati ile öne çıkan bir oyun kurucu. Ama hücumdaki silahlarını sadece delicilik ya da penetreler üzerinden sınırlandırmak çok yanlış olur. Öncelikle dribbling üstünden mesafe tanımadan attığı çok kritik üçlüklere sahip ki zıplayarak en üst noktaya çıktıktan sonra gönderdiği bu atışlar sayesinde 1.83 boyuna rağmen çok daha uzun guardlar bile atışları engellemekte ya da bozmakta zorlanıyorlar. Ayrıca özellikle geçiş hücumlarında ceza üçlükçüsü olarak yakala at pozisyonlarında da yüksek yüzdeyle oynuyor. Diğer taraftan top tekniği yüksek, iki elini de verimli kullanabiliyor ve yere çok yakın dribbling yapması artı çabuk yön değiştirmeleri ile rakip savunmacılara zor anlar yaşatabiliyor. Tüm bu artıların yanında bencil bir oyuncu da değil, özellikle potaya gitmeye niyetlendiği pozisyonlarda hareketli uzunları iyi besliyor. Penetre pozisyonlarında bitirmek istediğinde teması aldığında dahi dengesi kolay bozulmuyor, görüntüsünden daha güçlü bir fiziğe sahip. Açık alandaki etkinliğini ise zaten söylemeye gerek yok.

Evet hücumda ciddi artıları olan 1 numara Peterson. Ama tabi şunu da belirtmek lazım ki savunmada zaaf getirebilecek bir guard aynı zamanda. Özellikle fizikli guardlar karşısında zorlanacaktır ve rakipler sürekli ikili oyunları onun üstünden kurup, onu ters eşleşmelerde kullanmak isteyecektir. Burada hem çabukluğu ile dezavantajlarını kapatmalı hem de takım arkadaşları onu savunmada korumalılar, saklamalalılar. Bakken ile oynadığı oyunu ve serbestliği Gaziantep’te koç Açık ona sağlayabilirse yeniden yapılanan takıma liderlik edip farklı yerlere getirebilecek yüksek potansiyelli bir guard. Gaziantep’in bu tarz oyuncular için Euroleague öncesi ne kadar önemli bir basamak olduğunu biliyoruz, tabi bunda koç Markovic’in de payı büyüktü. Bakalım koç Açık ile beraber Peterson kendisini gösterip, parlayıp bir üst seviyeye çıkabilecek mi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …