Güncel Haberler

RESMİ: Lokomotiv Kuban, Kidd’i Kadrosuna Kattı

Gelecek sezon için hem 7DAYS EuroCup hem de VTB Ligi‘nde yarı final kovalamak isteyen Lokomotiv Kuban, kadrosunun güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Rus ekibi daha önce Darius Thompson ve Greg Whittington hamlelerini yaparak ses getirmişti. Şimdi de geçen sezona ülkemizde Ormanspor’da başlayan sonrasında Hapoel Jerusalem‘de tamamlayan Stanton Kidd ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

29 yaşında olan 1.98 metre boyundaki tecrübeli forvet geçtiğimiz sezon İsrail Winner Ligi’nde 13 maçta ortalama 26.7 dakika sahada kalırken 12.6 sayı, %38.0 3sayı, 4.0 ribaund, 1.1 asist, 10.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Colorado State çıkışlı Kidd, profesyonel kariyerine Belçika ekibi Limburg’da başladıktan sonra sırasıyla Tübingen, Darüşşafaka, Utah Jazz, Melbourne United, OGM Ormanspor ve son olarak da İsrail ekibinde forma giymişti.

2018 yılında temsilcimiz Daçka ile ilk ve tek Avrupa kupası olan EuroCup’ı kazanmayı başarmıştı.

Kuban’ın başkanı Vedischev transfer hakkında şu ifadeleri kullandı:

Stanton yakından tanıdığımız bir uzun. 2017 yılında EuroCup’da oynadığımız unutulmaz final maçında koç Blatt’ın yönettiği Türk takımı Darüşşafaka’da forma giyiyordu. Kidd oyunun iki alanında da çok faydalı oynamıştı, topsuz oyundaki yeteneklerini hatırlıorum, savunmada çok agresifti ve hücumda da gerektiğinde takımı adına kritik sayılara imza atmıştı. Zaten eminim ki koç Blatt onu rastgele takıma eklememiştir. Ama bana göre Kidd’in potansiyeli geçmiş seneler ortaya koyduğundan çok daha fazla. Biz de onun maksimum potansiyeline burada Lokomotiv forması ile ulaşmasına yardımcı olacağız. Onu kadromuza kattığımız için çok mutluyum.

Lokomotiv Kuban
https://youtu.be/TpVsMN8yLgM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …