Güncel Haberler

İDDİA: Smith, Panathinaikos’un Listesinde (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos guard rotasyonuna takviye yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde 1 numara rotasyonuna Perry’i eklemişlerdi ama buraya bir isim daha eklemek istiyor koç Priftis ve gündemlerindeki isimlerden biri Totalbasket’in haberine göre Ludwigsburg ile BBL’de sezonun MVP’si seçilen Jaleen Smith. Birleşik Amerikalı oyuncunun adı daha önce Zalgiris, Fenerbahçe, Virtus Bologna ile de anılmış ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki yetenekli gaurd, bu sezon 15.2 sayı, %32.7 3sayı, 5.0 ribaund, 5.3 asist, 1.8 top çalma, 15.6 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele ediyor ve takımı 28-2 ile BBL’de normal sezonu açık ara lider bitirdikten sonra play-off’larda yarı final serisinde Bayern’e elenerek sezonu tamamlamıştı.

2 yıldır Alman ekibinin formasını giyen Smith, eğer Panathinaikos’a transfer olursa kariyerinde ilk kez Euroleague sahnesinde boy gösterecek. Bu arada ufak bir not, Smith Ludwigsburg’dan önce Alman ikinci ligi ekiplerinden Heidelberg forması giyiyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Smith hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Panathinaikos cephesinden bu transfere bakacak olursak… Şuanda guard rotasyonunda ellerinde sadece Perry ve Nedovic var. Dolayısıyla buraya en az 2 takviye daha yapmak istiyorlar. Smith de aslına bakacak olursa Yeşiller’in fazla açılmak istemeyen sınırlı bütçe anlayışına uygun bir isim. Şuan için de fazla rakipleri yok aslında ama tabi oyuncunun NBA isteği var, bu nedenle de bunu kırmak için çalışmaları gerekiyor. Smith,çok yönlü oyunu ile iki guard pozisyonunda da kendisine süre bulabilecek bir isim koç Priftis’in sisteminde. Evet Euroleague sahnesinde bir yıldız olabilecek seviyede değil ama savunma, ribaundlar, delicilik, pasör özellikleri, istikrar ve yüksek basketbol IQ’su gibi özellikleriyle kesinlikle iyi bir rol oyuncusu olacağını söyleyebiliriz. Eğer Euroleague sertliğine çabuk adapte olabilirse takımının 2 ya da 3. skoru olabilecek, organizasyon konusunda çok faydalı olabilecek bir guard.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …