Güncel Haberler

RESMİ: Bologna, Teodosic’in Kontratını 1 Yıl Daha Uzattı

Koç Scariolo’yu göreve getirerek gelecek sezon 7DAYS EuroCup şampiyonluğuna ulaşıp Euroleague biletini bu kez kapmak isteyen son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna, yıldız oyun kurucusunun kontratını 1 yıl daha uzattı.

Milos Teodosic‘in halihazırdaki kontratı 2022 yazına kadar geçerliydi ve kulüpten yapılan açıkamayla, 1 yıl daha uzatıldığı, Sırp maestronun 2023 yazına kadar İtalyan ekibinde kalacağı belirtildi.

Bu yeni anlaşmayla beraber yıldız oyuncu yıllık 1.7 milyon euro kazanacak ve kontratında herhangi bir Euroleague çıkış maddesi bulunmayacak.

Hem EuroCup’da normal sezonun hem de Serie A’da finallerin MVP’si seçilen Sırp oyun kurucunun adı transfer döneminde Anadolu Efes, CSKA Moskova ve Real Madrid gibi dev takımlarla anılmış ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

34 yaşında olan 1.96 metre boyundaki veteran sihirbaz takımının 19 maçlık galibiyet serisine liderlik eden isimdi. Yarı finalde Unics Kazan’a sürpriz şekilde elenene kadar tartışmasız ligin en dominant basketbolunu oynayan takımın lideriydi. 6.9 asist ile lig tablosunda ikinci sırada yer alan Teo, 19.1 verimlilik puanı ile de bu alanda 4. sırada yer aldı, ayrıca 15.4 sayı ortalamalasıyla da takımının en skorer ismiydi. 34 yaşındaki oyun kurucu maç başına 27:30 dakika sahada kalırken istatistiklerine de 3.0 ribaund ekledi. Sırp oyuncu, kariyerinde geçirdiği 4. EuroCup sezonunda ilk kez sezonun en iyi beşine seçildi. Hatırlayacağınız üzere Euroleague kariyerinde ise 6 kez en iyi beşlere seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …